KAYNARCA'DAN TEPEBAŞI'NA KREDİ ELEŞTİRİSİ

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca Tepebaşı Belediyesi'nde kabul edilen 60 milyon TL'lik krediyle ilgili konuştu. Kaynarca, "Türkiye’nin kendi ölçeğinde, en borçlu belediyelerinden olan, hızlı borçlanmada rekorlar kıran Tepebaşı Belediyesi’nin 2018 bütçesi için faiz giderini yüzde 100 artırıp borç batağına sürüklenmesini eleştirmiştik. Ancak tedbir almak yerine, yeni ve büyük bir borçlanma ile karşımıza çıktılar."dedi.

KAYNARCA'DAN TEPEBAŞI'NA KREDİ ELEŞTİRİSİ
09 Şubat 2018 Cuma 16:29

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca Tepebaşı Belediyesi'nde kabul edilen 60 milyon TL'lik krediyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Tepebaşı’nda milletimizin verdiği muhalefet ve denetim görevimizi, ülkemizin ve ilçemizin şartlarını göz önünde bulundurarak, hassasiyetle ve hakkaniyetle yapmaya, kırmadan, dökmeden, siyaseti yozlaştırmadan, eleştirilerimizi dile getiriyoruz." diyen Kaynarca, son dönemde, hizmetsizliğin ve kötü yönetimin üzerine, ilçenin mali büyük borçlara maruz bırakan belediye başkanı, hiçbir uyarıya kulak asmayarak, kötü gidişatı, adeta körüklediğini iddia etti.

Kaynarca açıklamasına şöyle devam etti: "Türkiye’nin kendi ölçeğinde, en borçlu belediyelerinden olan, hızlı borçlanmada rekorlar kıran Tepebaşı Belediyesi’nin 2018 bütçesi için faiz giderini yüzde 100 artırıp borç batağına sürüklenmesini eleştirmiştik. Ancak tedbir almak yerine, yeni ve büyük bir borçlanma ile karşımıza çıktılar.

Bütçesinin %90 ‘ı borç olan belediye, bir o kadar daha borçlanmayı planlamaktadır. 60 milyon yeni kredi talebi ile gelen başkan, sessiz sedasız 10 yıl daha, ilçemizi ipotek altına almaya çalışmaktadır. 15 milyon kredinin gerekçesinde, fen işleri çalışmalarına kullanılacağını açıkladığı için ve tahsisli kredi olmasından dolayı, Ak Partili Meclis Üyelerimiz de onay vermiştir. Hizmet için her daim şehrimizin yanında olduğumuzu, siyasi bir tavrımızın olamayacağını, göreve geldiğim ilk gün de ifade etmiştim.

Kalan 45 milyonluk kredinin nereye, hangi sebeple harcanacağını belediye başkanı başka, kulisler başka, komisyon başka şekilde ifade etmektedir. Biz anlıyoruz ki, Büyükşehir hayali ile seçim hazırlığı yapılmaktadır. Daha önceki yıllarda böyle bir gereksinim yokken, hangi büyük hizmet! Akıllarına gelmiştir.

1 yıl başkanlık süresi kalan birinin, 10 yıl boyunca yılda 7 milyon faiz ile toplam 115 milyon borç yapmaya hakkı yoktur. Benden sonra tufan anlayışı ile, bu şehri sevdiklerini söyleyen kimse, bu şehre zarar vermemelidir. Zihnen Tepebaşı’ndan vazgeçtiğini, son yıllarda perişan sokaklardan zaten anlıyoruz. Bari sizden sonrasını bu ağır borcun altına sokmayın.  10 yılda 1 kez bile 7 milyon ayırarak Sazova’daki Kültür Merkezini hayata geçiremeyen belediye, şimdi gerekçesi seçim olan borçlanmaya 10 yıl boyunca her yıl 7 milyonu faize vermeyi taahhüt etmek istiyor. Alınan bunca borcun karşılığında şehrimizde Tepebaşı Belediyesinin ağustos böceği türünden faaliyetleri dışında, ne yapılmıştır?

 “Düşüncenize saygı duyuyorum ama belediyeyi bu borç batağına sürükleyeceğim, bildiğimi yaparım” demek hemşehrilerimizin vicdanında değerlendirilecektir. Bizimle birlikte oy veren ve vermeyen tüm hemşehrilerimi, bu işin takipçisi olmaya davet ediyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.