KARABACAK METAL İŞÇİLERİYLE BULUŞTU

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Karabacak, Türk Metal Sendikası Üyesi işçilerle bir araya geldi,

KARABACAK METAL İŞÇİLERİYLE BULUŞTU
16 Mart 2019 Cumartesi 10:03

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Karabacak, Türk Metal Sendikası Üyesi işçilerle bir araya geldi, emekçiden ve halktan yana belediyecilik yapacaklarını söyledi. Karabacak, ekonomik krizden çıkış için de yüksek teknolojiyi işaret etti.

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ile birlikte Türk Metal Sendikası Eskişehir Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Sendika Şube Başkanı Orhan Demir ve yönetiminin yanı sıra metal işçisinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Adayı Salih Karabacak, işçilerin çalışma ve yaşam koşullarınadikkat çekti.  İşçisiyle, işsiziyle, memuru ve çiftçisiyleTürk halkının bugün derin bir ekonomik krizle mücadele ettiğini vurgulayan Karabacak, “Hayat pahalılığı bir yandan, işini kaybedenler, hiç iş bulamayanlar diğer yandan… Vatandaş bir çıkış arıyor ama bulamıyor. Vatandaşın alım gücü azaldı, üretenin maliyeti arttı. Elektrik, doğalgaza yüzde 50 zam geldi. Ülke kilitlenme noktasında” dedi.

Şeffaf, ulaşılabilir olacağız

Bu kaostan çıkışın öncelikle her alanda yapısal reform yapmaktan geçtiğini kaydeden Karabacak, “Ekonomide, yargıda, eğitimde reform şart. Çıkış hem reformda, hem de üretimde, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirerek rekabetçi pazarda yer almakta” diye konuştu.  Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak’ın ziyaretinde emeklilikte yaşa takılanların durumu da gündeme geldi. İYİ Parti’nin, EYT’lilerin durumunu en fazla gündeme getiren, kanun teklifi veren, bu konuda asla taviz vermeyen yegane parti olduğunu hatırlatan Salih Karabacak, “EYT sorunu, bizim sorunumuzdur dedik ve bunun peşini bırakmıyoruz” şeklinde konuştu. Toplantıda metal işçisinin sorularını yanıtlayan, projelerini anlatma fırsatı da bulan Karabacak, “Söz veriyoruz; emekçiden ve halktan yana belediyecilik yapacağız. Şeffaf, ulaşılabilir, sorunun değil çözümün parçası olacağız. Emekçinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi, işsizlere istihdam, üreten kesime destek noktasında üzerimize düşeni yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.