KARABACAK: KADINLARIMIZA İSTİHDAM SAĞLANACAK

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Karabacak, Avdanlılar Derneği’nde, kadın üyelerle bir araya geldi,

KARABACAK: KADINLARIMIZA İSTİHDAM SAĞLANACAK
19 Mart 2019 Salı 11:55

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Karabacak, Avdanlılar Derneği’nde, kadın üyelerle bir araya geldi, kadınlara yönelik projelerini anlattı. Karabacak, “Çalışanların çocuğu bize emanet olacak, çalışmayanlara istihdam sağlanacak” dedi.

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak’a Avdanlılar Derneği ziyaretinde,Eskehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca da eşlik etti. Avdanlılar Derneği Başkanı İsmail Kaya ile başkan yardımcısı Meral Kömür’ün ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete kadın üyelerin ilgisi büyük oldu. Hem yaklaşan yerel seçimlerin hem de ülke meselelerinin ele alındığı toplantıda Avdanlı kadınların sorularını yanıtlayan Salih Karabacak, önemli mesajlar verdi. Güçlü kent ve ülke ekonomisi, refah seviyesi yüksek bir toplum için kadınlara büyük görev düştüğünü söyleyen Karabacak, şöyle devam etti:

Bakım Sorunu İş Bıraktırıyor

“Ama maalesef hepimiz biliyoruz ki bugün ülkemizde kadınlarımız ne iş hayatında ne de diğer alanlarda nüfusları oranında yer almıyor. İş gücüne katılım oranları çok düşük. Kadınlarımıza biçilen roller bir türlü değişmiyor. Çalışan annelerin sayısız sorunu var. Belki de en önemlisi çocuğunu bırakacak yer bulamamak. Çocuğunun bakım sorununu çözemeyenlerin bir bölümü işten ayrılmak zorunda kalıyor. Bu durum kadınlarımız açısından son derece üzücü, bir o kadar da düşündürücüdür. Kadının sosyal hayatta, iş hayatında varlığı böylesine önemli iken çalışmasının önündeki engellerin kaldırılmaması ülkemizin sorunudur. İşte biz Odunpazarı’nda bu meselenin üzerine kararlılıkla gideceğiz.”

İş Arayana İş Sahası Yaratılacak

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak göreve geldiklerinde hızlı bir şekilde kreş ve gündüz bakım evleri açmaya başlayacaklarının altını çizdi. Karabacak, “Çalışan annelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakabilecekleri bu 
kreşler eğitimin, öğrenmenin, oyunun, eğlencenin merkezi olacak. Çocuklar akranlarıyla aynı ortamda sağlıklı ve mutlu bir şekilde oynarken, anneler iş hayatından kopmayacak, aile bütçelerine katkıda bulunmaya, sosyal hayatın parçası olmaya devam edecek. Diğer yandan çalışmak isteyen kadınlarımız içinde iş sahaları yaratacak, istihdam edilmeleri noktasında elimizi taşın altına koyacağız” dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.