“KAÇAK İŞÇİLİĞİ TEŞVİK EDİYORSUNUZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda getirilen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında konuşan CHP’li Çakırözer ekonomi yönetimini eleştirdi.

“KAÇAK İŞÇİLİĞİ TEŞVİK EDİYORSUNUZ”
15 Şubat 2017 Çarşamba 18:13

VATANDAŞA AYIP
Pakette yabancılara konut satışında KDV muafiyeti getiren bir düzenleme olduğuna dikkat çeken Çakırözer, “Kendi vatardaşımızdan yüzde 18 KDV alırken, yabancılardan bunun alınmayacak olması hem adaletsizlik ve eşitsizliktir. Kendi vatandaşımıza ayıptır. Hem de kötü niyetli kullanımların yolunu açacak bir adımdır. CHP olarak bu maddenini geri çekilmesi istiyoruz” dedi.
İŞSİZLİK PARASI KAÇAK İŞÇİYE
Pakette kaçak işçi çalıştırılanlara getirilen yaptırımların hafifletilerek teşviklerden yararlanmalarının önünün açılmak istendiğini belirten Çakırözer, “İşsizlik Fonundan kaçak işçilik teşvik edilecek. Hem kayıt dışı çok yüksek diye üzülüyoruz. Hem de bizzat devlet eliyle kaçak işçiliği destekliyoruz. İşçinin, çalışanın hakkını vermeyen, sigortasını yapmayan işverene İşsizlik Sigortası Fonu’ndan işçinin kendi parasıyla oluşturulan fondan destek verilmesi, teşvik verilmesinin yolunun açılması başlı başına çok büyük bir sıkıntıdır” diye konuştu
AHİLİK SANDIĞI: HÜKÜMETE YENİ FON
 Esnafa destek adı altında kurulacak olan Ahilik Sandığı ile hükümetin esnafa değil, kendine yeni bir fon yarattığını belirten Çakırözer, “Ben bir aydır Eskişehir’de esnafı geziyorum. Eskişehir’de esnaf sayısı 27 binlerden 15 bine düşmüş durumda. Esnaf bir biri ardına kepenk kapatıyor. Hal böyleyken, esnaf primlerini dahi ödeyemez haldeyken şimdi bir de zorunlu yüzde 2 sandık kesintisi yapılacak olmasının tek bir anlamı vardır. O da sıkışmış durumdaki hükümetin teşvikler için yeni fon arayışıdır. Bu esnafa bir müjde değil, hükümete fon yaratma girişimidir” dedi.
OLAĞAN HALE DÖNMELİYİZ
OHAL yönetimi altında hukuk güvencesinin bulunmadığını anlatan Çakırözer, “Akademisyenler, gazeteciler, milletvekilleri içerdeyken, binlerce yurttaş haklarını arayacak bir durumda değilken hangi düzenlemeyi yaparsak yapalım güvenliği ve güveni sağlayamadığımız sürece ekonominin gidişatını düzeltemeyiz. Bir an önce olağan hale dönmeli, demokrasi ve hukuk devletimizi güçlendirmeliyiz” dedi.
ORTADOĞU’NUN JANDARMASI OLMAMALIYIZ
Dış politikanın da ekonomide belirleyici olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Türkiye'nin sürekli bir çatışma bölgesi, savaş bölgelerinde taraf olarak asker bulunduran Orta Doğu’nun jandarması gibi bir konumda gözükmesi ekonomiye fayda sağlamamakta ve sağlamayacaktır. Türkiye’nin bir an önce iç barışı sağlaması, komşularıyla iyi ilişkiler kurması ve dünyada huzurlu bir ülke algısını yaratması gerekmektedir” dedi.
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.