KABUKCUOĞLU SORDU, BAKAN TURHAN CEVAPLADI!

İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde yapmış olduğu konuşmada, Bakan Mehmet Cahit Turhan’a, Eskişehir’in uzun zamandır çözüm bekleyen ulaşım sorunlarıyla ilgili sorular yöneltti.

KABUKCUOĞLU SORDU, BAKAN TURHAN CEVAPLADI!
10 Aralık 2019 Salı 13:18

Eskişehir’in ulaşım bakımından hem kent içinde hemde kent dışında bazı problemlerinin olduğuna değinen Kabukcuoğlu: “ Eskişehir-Seyitgazi-Afyon yolunun, Afyon tarafının yapılmasına rağmen, Seyitgazi-Afyon sınırına kadar olan üçte bir kesimi yapılmamış durumda ve o yol atıl durumda. Yine Eskişehir’de çok büyük kazalara neden olan Eskişehir-Alpu- Mihalıçık yolu var. Burada kaza olduğunda makineler geliyor, 2-3 kilometre çalışıyor ve sonra makineler kayboluyor. Yine, Eskişehir-Sarıcakaya yolu var.  Bu yollar yapılırsa buradaki vatandaşlarımız rahat edecektir. Eskişehir’in etrafla bağlantısı ve etrafın Eskişehir ile bağlantısı daha rahat olacaktır. Bu yolların yanında çok meşhur, malum bir yolumuz var. Eskişehir- Bursa yolu.  Ben bunu Sayın Karayolları Genel Müdürüne de ilettim, ama bir türlü kendileriyle görüşemedik. Bursa yolundan dolayı Aşağı Söğütönü ve Yukarı Söğütönü mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız güneye geçememekte, arazilerine ulaşmakta sıkıntı yaşamaktadır. Eğerki bu vatandaşlar traktörleriyle, müştemilatlarıyla, bu çevreyoldan geçecek olurlarsa trafik polislerinden ceza yemekte ve hızlı akan karayolu üzerinde tehlikeli durumlar oluşmaktadır. Eskişehir’in bu mahallelerdeki sakinleri  çözüm bekliyor.” dedi. Kabukcuoğlu ayrıca Ulusal Raylı Sistemler Test Ve Araştırma Merkezi’nin ( URAYSİM) bir an önce  Ülkemizin demiryolu sanayisine kazandırılması için eksikliklerin ne zaman tamamlanacağını ve Hasanbey Lojistik Merkezinin Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine neden bağlanmadığını sordu.

                Bakan Turhan, bütçe görüşmeleri sırasında cevaplayamadığı bu sorularla ilgili Kabukcuoğlu’na yazılı olarak cevap verdi. Bakan Turhan,  URAYSİM projesi’nin Anadolu Üniversitesi tarafından yürütüldüğünü, talep edilmesi halinde TCDD tarafından teknik destek verileceğini, Hasanbey Lojistik Merkezi ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ni bağlayacak iltisak hattına ait projelerin tamamlanmış, yapım ihale çalışmalarının devam etmekte olduğunu, Eskişehir-Sarıcakaya İl yolunun 4. Km’sinde yapımı talep edilen tarımsal amaçlı köprünün hazırlık çalışmalarının devam eden ihale bünyesinde yapılacağını, Eskişehir- Seyitgazi devlet yolunun tek yol olarak hizmet vermeye devam edeceğini, bu yol ile ilgili herhangi bir yatırım planlarının olmadığını, Eskişehir-Bursa yolunda talebe yönelik 1 adet Kavşağın yapılacağını  ve ayrıca Eskişehir- Alpu – Mihalıççık yolunda çalışmaların devam edeceğini, 1 adet köprülü kavşağın ve toplamda 15 adet hemzemin kavşağın yapılacağını, 7 adet tarımsal altgeçit talebinin ise yatırım süreci içinde değerlendirileceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.