KABUKCUOĞLU'NDAN ALBAYRAK’A; KAMUDAKİ İTHAL ARAÇLARIN KİRALAMA MALİYETİ NEDİR?

İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu, kamu idarelerinin kiraladıkları araçların menşei hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdi.

KABUKCUOĞLU'NDAN  ALBAYRAK’A;  KAMUDAKİ İTHAL ARAÇLARIN KİRALAMA MALİYETİ NEDİR?
31 Ekim 2019 Perşembe 14:36

Bütçe açığının giderek arttığı son yıllarda, vatandaşlardan  alınan vergilerin israf edilmeden, en verimli ve etkin bir şekilde kullanılmasının  önemini vurgulayan Kabukcuoğlu; kamuda kullanılacak araçların; lüks ve gösterişten uzak, memleket yollarına uygun, ekonomik ve ucuz olmasının, Taşıt Kanunu tarafından emredilen bir hüküm olduğunu belirtti. 
     Kabukcuoğlu; “ Taşıt Kanunu’na baktığımızda , il valileri gibi bazı makamlar dışında, yabancı menşeli araç edinilemeyeceği, yerli muhteva oranı % 50’nin altında kalan taşıtlar yabancı menşeli sayılacağı hüküm altına alınmıştır. Bu araçların fiyatları ve kira bedelleri yüksek olduğundan, bütçeden daha fazla para çıkmasına neden olmaktadır. İthal araçların kiralanması cari açığı arttırmaktadır. Halbuki ülkemizde üretilen araçlar tercih edilse, sanayi üretimimize, istihdamımıza ve milli gelirimize olumlu etkileri olacaktır. Halkımız geçim derdindeyken, sofrasındaki lokma küçülmüşken, lüks ve gösterişli araçların tercih edilmesi israfa yol açmaktadır.” dedi. 
     İYİ Parti Milletvekili Kabukcuoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a; kamuda bulunan araçlarının kaçının yabancı ( ithal ) menşeili olduğu, bu araçlar için yapılan toplam ödeme miktarını ve ülkemizde üretilen araçların neden tercih edilmediği hakkında  sorular yöneltti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.