Kabukçuoğlu: İktidar liyakata değer vermeyen yönetim anlayışında sınır tanımıyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, 703’nolu KHK ile birlikte değişikliğe gidilen idari hakim olabilme şartlarını eleştirerek, “AK Parti İktidarları liyakata değer vermeyen yönetim anlayışında sınır tanımıyor” dedi.

Kabukçuoğlu: İktidar liyakata değer vermeyen yönetim anlayışında sınır tanımıyor
13 Temmuz 2018 Cuma 12:39

703’nolu KHK ile birlikte getirilen değişiklikleri eleştiren Kabukçuoğlu, “İdari hakim olabilme şartlarında değişikliğe gidilmiş, KHK’nın 136/a maddesine göre herhangi bir dört yıllık lisans diploması olan ve hiçbir şekilde hukuk eğitimi almamış kişilerin de idari yargıç olabilmesinin önü açılmıştır. Yapılan bu değişiklik yürütmenin, adaleti ve mahkemeleri ne kadar hafife aldığını ortaya koymaktadır. Bu anlayış korkarız ki, yarın veterinerlere inşaat mühendisliği, mimarlara ise ziraat mühendisliği yaptırabilecektir. Ülkemizde halen 71 hukuk fakültesi eğitime devam etmekte ve bu okullardan her yıl yaklaşık 5 bin mezun vermektedir. Zaten mevcut mezunlar, hakim ve savcı olarak istihdam edilemediği avukat sayısının ise kabul edilemez rakamlara ulaştığı bir ortamda adalet ve yargının  temel hukuk bilgisinden yoksun, hukuk felsefesini benimsememiş,hukuğun evrensel ilkelerinden bihaber kişilere yargıçlık yaptırmak büyük gaflettir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.