KABUKCUOĞLU ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ SORDU

İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması talebiyle atama bekleyen 900 bin öğretmen adayı ilgili TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.

KABUKCUOĞLU ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ SORDU
06 Mart 2020 Cuma 12:51

Kabukcuoğlu soru önergesinde Türkiye’de öğretmen arz-talep dengesi gözetilmeden yetiştirilen öğretmen adaylarının mezun olduktan sonra istihdam konusunda ciddi sorunlar yaşadığını ve bu durumun ülkemiz için kanayan bir yaraya dönüştüğünün altını çizdi. Eğitim fakültelerine yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısının son 5 yılda iki katına çıktığını, 2019 yılında KPSS eğitim bilimleri sınavına giren aday sayısının 2019’da ataması yapılan 39 bin öğretmenin 9 katı olduğunu belirten Kabukcuoğlu “ atama bekleyen 900 bin öğretmen adayı dururken, hükümete yakın vakıfları eğitim hizmetine dâhil etmek, onlardan hizmet almak, iktidarın öğretmen adaylarına sırtını dönmesi, onları görmezden gelmesi demektir” dedi.

            Kabukcuoğlu yazılı soru önergesinde Bakan Selçuk’un  03.12.2019 tarihinde “ 2035 yılına kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız olduğuna yönelik tespit çalışmalarımız tamamlandı.” açıklamasını hatırlatarak  “ Bakanlığın 2035 yılına kadar ne kadar öğretmen ataması yapılacağını ve bu atamaların branşlara göre dağılımını “ sordu.

           

            Milli Eğitim Bakanı’nın vermiş olduğu cevapta sadece 2020 yılına dair 40 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı yer alıp, Kabukcuoğlu’nun sorusu görmezden gelindi.

            İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, önergeye gelen cevaba karşılık şunları söyledi : “ Evlatlarımız zor şartlarda eğitimlerini tamamlayıp, milletine faydalı olabilmek, bu ülkenin geleceğini inşa edecek insanlar yetiştirmek umuduyla öğretmen olmayı bekliyor. SayınSelçuk 2035’e kadar öğretmen ihtiyacını belirledik demesine rağmen, bu konuda bir açıklama yapmayı lüzumlu görmüyor. Madem böyle bir çalışma yapıldı, ihtiyaç belirlendi, bunu duyurun ki, çocuklarımıza geleceklerini planlama hakkını çok görmeyin. İYİ Parti olarak her fırsatta öğretmenlerimizin özlük hakları iyileştirilsin, her öğretmen kadrolu olarak istihdam edilsin dedikçe, hükümet tersini yapıyor, öğretmenlerimizi sözleşmeli olarak istihdam etmeye devam ediyor. Söz konusu hükümete yakın iş adamlarının sorunları olunca anında çare bulan iktidar, söz konusu öğretmenlerimiz olduğunda, gücümüz bu kadarına yeter demeye getiriyor. Genel Başkanımız Meral Akşener’in iktidara yönelttiği soruyu bir kez daha hatırlatmak isterim. Bu evlatlarımızı göreve başlatmayacaksanız, niye yıllarca üniversitelerde okuttunuz?”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.