İYİ Partili Kabukcuoğlu: Bu sübjektif kriterle amaçlanan nedir?”

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) yüksek öğrenim ihtisası yapan gençlerimize verilen kredilerle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na Soru Önergesi ileterek, Gençlerin KYK kredileriyle ilgili sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

İYİ Partili Kabukcuoğlu: Bu sübjektif kriterle amaçlanan nedir?”
06 Kasım 2020 Cuma 15:27

KREDİ BAŞVURULARINA ÖZEL KRİTERLER ARANIYOR

                2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvurularını e-devlet üzerinden yapılacağını belirten KABUKCUOĞLU,  “Başvuruların başlamasıyla görülmüştür ki, üniversitelilere Gençlik Merkezleri ve Genç Gönüllüler Platformu’na üye olup olunmadıkları sorulmaktadır. Bu sübjektif kriterle amaçlanan nedir?”  dedi.

KABUKCUOĞLU’nun Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet KASAPOĞLU’NUN cevaplaması için sorduğu sorular ise şöyle:

                1-)Kredi Yurtlar Kurumu’na e-devlet üzerinden yapılan başvurularda Gençlik Merkezleri ve Genç Gönüllüler Platformu’na üye olup olunmadığı bilgisinin sorulduğu iddiaları doğru mudur?

                2-) Anayasaya göre Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar(An. Md.10) ve her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz(An. Md.25) Bunula birlikte düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlamanın Meri Türk Ceza Kanunu’na göre de suç sayıldığı(TCK m.115) göz önüne alındığında anılan bilginin isteniş şekli sizce doğru mudur? Öğrencilerin burs alabilmesi için müdürlüğünüzce belirlenen sübjektif kriterlere cevaz veren mevzuat hükmü nedir?

                3-) Bahse konu yerlerin Bakanlığınız bünyesinde olduğu, üye sayılarının bilindiği ve bu sebeple istatistiki veri toplamanın söz konusu olmadığı bir durumda soruların esas soruluş amacı nedir?

                4-) Sorulara cevap verilmeden başvuruya devam edilemediği doğru mudur? Doğruysa; Genç Gönüllüler Platformu, Bakanlığınıza bağlı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir platform olarak, isminde dahi “gönüllülük” vurgusu yapılmış olan bu platforma üye olunup olunmadığının cevabının “zorla” istenmiş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

                5-) Verilecek cevaplar başvuru sonuçlarını etkileyecek midir?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.