İYİ Parti’de istifalar peş peşe geldi!

İYİ Parti kurucuları Yusuf Halaçoğlu, Nevzat Bor ve Özcan Yeniçeri İYİ Parti'den istifa etti. Halaçoğlu halen Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği görevinde de bulunuyordu.

İYİ Parti’de istifalar peş peşe geldi!
06 Ağustos 2018 Pazartesi 14:24

Ankara'da basın toplantısı düzenleyen 3 isim, gerekçelerinde,  “Yola çıkanlar yerine yolda karşılaşılanlar listelere konulmak suretiyle büyük bir vefasızlık gösterildi. CHP ile ittifak yapılması AKP'den gelecek oyları engelledi. Partimiz kaybetti'' dediler.

AKŞENER'E DE ELEŞTİRİ

Halaçoğlu yaptığı ortak açıklamada, ‘'Partililer seçim kaybetmiş, hatta partiden daha az oy almış bir genel başkanın yerine yeni bir yönetim getirilmesi gerekirken aksini yaptılar'' diyerek şu görüşleri savundu:‘'Sergilenen tavırlar, kurultayda bir şekilde değişimin olmayacağını göstermiştir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin, aynısının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti'de istifa ediyoruz”

‘'MHP'YE DÖNMEM''

Halaçoğlu, “MHP'ye geri dönecek misiniz” sorusu üzerine ise, “Hiçbir partiye gitmemiz, dönmemiz söz konusu değil” diye yanıt verdi. İstifa kararı almadan önce Genel Başkan Akşener ile görüşmediklerini söyleyen Halaçoğlu, “Akşener ile milletvekilliği listesi hazırlanmasından sonra hiç konuşmadık. Liste dolayısıyla da kendisine kırgınlığım yok” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.