İYİ Parti: İnsan hakları ilkesi ihlal ediliyor

İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Özkan Gündoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti.

İYİ Parti: İnsan hakları ilkesi ihlal ediliyor
10 Aralık 2018 Pazartesi 16:43

Anayasada insan haklarına atıfta bulunulduğu ancak son yıllarda bu önemli ilkenin gözardı edildiğini savunan Gündoğan, vatandaşın artık kendisi adına karar veren yargının  kararlarından tatmin olmadığını ifade edtti.

-Yargı bağımsızlı kağıt üzerinde kalıyor-

Gündoğan, yargı bağımsızlığı ilkesinin kağıt üzerinde kaldığını, iddia ve karar makamlarının HSK adı altında aynı kurulda yer almasının, savunma makamının temsilcisi avukatların yargının kurucu unsurlarından biri olduğunun bazı kesimlerce kabul görmemesinin ve en önemlisi de siyasi bir aktör olan Adalet Bakanının HSK’ya başkanlık etmesinin, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesine gölge düşürdüğünü ifade etti. 

-İfade özgürlüğü baskı altında-

Günümüzde bireylerin düşüncelerini cezai bir yatırım ile karşı karşıya kalmak endişesiyle hür bir şekilde ifade edemediğini belirten Gündoğan, yine ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran neticesinde kişilerin ekonomik haklarının da gözardı edildiğini söyledi. 

- İki millet birbirine karşı düşmanlık besler hale gelmektedir-

Türkiye’de bulunan Suriyeliler meselesine de değinen Gündoğan, “Sayısı bu kadar çok olan bir topluluğu plansız ve öngörüsüz olarak ülke içerisinde hareket serbestesine sahip kılmak sosyolojik, ekonomik, sağlık ve asayiş sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Bu suretle hem kendi vatandaşlarımız hem de sığınmacılar mağdur olmakta, ilerleyen safhada ise tarihte aynı devletin mensubu olan iki millet birbirine karşı düşmanlık besler hale gelmektedir. Halbu ki, Suriyeli sığınmasıcılar ülkemiz hudutları içerisinde belirlenecek belli başlı bölgelerde misafir edilerek ülke geneline yayılmalarının engellenmesi, beraberinde toplumsal refahı getireceği gibi hem ülkelerinde mağdur olmuş olan insanların ikinci kez mağdur olmasının önüne geçilebilir hem de ülkelerinde düzenin sağlanması halinde tamamının evlerine dönmesi sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

-MHP-AKP koalisyonu fazlasıyla zarar veriyor-

Mevcut hükümetin insan haklarını yok sayan uygulamalarının faturasının uluslar arası düzeyde devlete ve dolaylı olarak millete kesildiğini belirten Gündoğan, “Mevcut MHP-AKP koalisyonu ve bu koalisyonun gayri resmi ortaklarının insan haklarını yok sayan keyfi politikaları bugüne kadar ülkemize ve devletimize fazlasıyla zarar vermiştir. Ancak adaleti ile insanlık tarihine ün yapmış Türk Milleti gereği sandıkta yapacaktır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.