İYİ Parti İlçe Başkanı Ektaş; hükümete ve belediyeye yüklendi: AK Parti ve CHP kayıkçı kavgası yapıyor

İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Mehmet Ektaş, Tepebaşı bölgesinde yaşanan soruları gündeme taşıdı. Ektaş “Eskişehir ve Tepebaşı’nın içine düştüğü bu durumdan kayıkçı kavgası yapan AK Parti ve CHP birlikte sorumludurlar” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Ektaş; hükümete ve belediyeye yüklendi: AK Parti ve CHP kayıkçı kavgası yapıyor
16 Ağustos 2018 Perşembe 15:23

Basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ektaş, “Ne yazık ki hem ülkemizin genelinde hem de yerelde ekonomik, sosyal ve kültürel bir çöküşü yaşıyoruz. Türkiye, memleketi beslemek yerine, türlü oyunlarla birbirini besleyen siyaset erbabı yüzünden bu günlere geldi. İYİ Parti; siyaseti ve milleti iki kamp arasında sıkıştırmış bir toplum mühendisliğine nokta koymak için yola çıktı. Karşıtmış gibi yapan ama birbirinden beslenen iki yolun dışında doğru, temiz ve haklı bir üçüncü yol olarak sahne aldı. Türk siyaseti İYİ Parti ile derinlik ve yükseklik kazandı. İYİ Parti, AK Parti ve CHP’nin bir kumpas ağzı gibi konumlandığı iki kutuplu ve projeci siyasal zorlamayı değiştirdi” diye konuştu.

Sorunlar ortadadır

Eskişehir ve Tepebaşı ilçesindeki sorunlara da değinen Ektaş, “Genel olarak il genelinde, özel olarak Tepebaşı ilçemiz bölgesinde son 20 yıldır yapılan, yapılmayan hizmetlere baktığımızda hem AK Parti merkezi hükümet yatırım ve projelerinin hem de yerel CHP belediyelerinin yatırım ve projelerinin halkın sorunlarına çare üretmediği, yaşamına kalite katmadığı ortadadır. Eskişehir ve Tepebaşı bırakın ilerlemeyi 20 yıl öncesine göre kan kaybetmiştir.

Trafik sorunu, ucube karayolu üst geçitleri, kenar mahallelerin doğalgaz sorunu,  şehir dışına taşınamayan çevre yolu, otopark, temizlik, termik santral, şehir içinde kalan ve kentsel gelişim önünde engel olan TÜLOMSAŞ, bitişik nizam ve çok katlı imar anlayışıyla nefes alınmaz hale getirilen Bahçelievler, Eskibağlar, Mamure, Cumhuriye ve diğer mahallelerimiz, şehrin merkezine odaklanmış belediyecilik anlayışından hiçbir yatırım payı alamayan Esentepe, Yeşiltepe, Gazi Mahallesi, Fevzi Çakmak  tek şeride düşmüş ana caddeler, denetimsiz üretimhaneler, gibi bir çok sorun baş edilemez hale gelmiştir.

Eskişehir ve Tepebaşı’nın içine düştüğü bu durumdan kayıkçı kavgası yapan AK Parti ve CHP birlikte sorumludurlar” dedi.

“Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.”

Ektaş açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “AK Parti iktidarının ülkemizi nasıl iflas noktasına getirdiği ve AK Partili belediye başkanlarınca yönetilen Afyon, Kütahya ve Bilecik gibi komşu illerin her geçen gün nasıl gerilediği ortadadır.  Bu sorunların, mevcut CHP li belediyelerle ve  yeni otobüs alımı, ılıca barajı gibi halkın yararına belediye meclislerine getirilen her teklife siyaseti ön planda tutup HAYIR diyerek Tepebaşı ve Eskişehir halkını cezalandıran AK Partinin basiretsiz, kifayetsiz anlayışı ile Tepebaşının ilerlemesi ve gelişmesi, geleceği yakalaması mümkün değildir.

Geçmiş icraatlarıyla kendilerini ispatlayamamış siyasi partilerden medet ummak ise akılcı ve gerçekçi bir umut olamaz.

Tepebaşı ve Eskişehir halkı için artık üçüncü ve iyi bir yol var. İYİ Parti siyaset yerine halkın ortak sorunlarına odaklanarak çözüm üretmek şeklinde konumlandırdığı hizmet anlayışıyla önümüzdeki yerel seçimlerde en güçlü seçeneğiniz olacaktır.

İYİ Parti’de birlikte düşüneceğiz, birlikte karar vereceğiz, birlikte planlayacak, birlikte uygulayacak, birlikte kontrol edeceğiz.

Bu bağlamda İYİ Parti Tepebaşı ilçe başkanlığı bünyesinde oluşturduğumuz “kentsel sorunlara çözüm atölyesi“ nde günlük hayatımızı etkileyen öncelikli sorunlarımıza odaklanarak, çözüm projelerimizi tek tek oluşturuyoruz. Biz birlikte Tepebaşı’yız, Birlikte Eskişehir’iz, Birlikte Türkiye’yiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.