İYİ Parti Eskişehir İl Teşkilatı’ndan Özdağ’a destek

İYİ Parti İl Başkan Vekili Neşet İlhan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında başlatılan soruşturma ve fezlekeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Eskişehir İl Teşkilatı’ndan Özdağ’a destek
21 Nisan 2020 Salı 11:45

Eskişehir İYİ Parti İl Teşkilatı Başkan Vekili Neşet İlhan,  İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında MİT personeli nedeniyle başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklamada bulundu. 

“AK Parti iktidarlarının, “tek adam” kontrolünde gittikçe otoriterleşen yönetim anlayışı ve uygulamalarının, önce muhalefeti sindirme ve ardından yok etme amacı güttüğü, doğrudan millet iradesini hedef aldığı somutlaşmaya başlamıştır” diyen İlhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Daha birkaç gün önce, kader mahkûmu denilebilecek az sayıdaki mahkûmun dışında  110 bin civarında hırsız, kaçakçı, rüşvetçi, yağmacı, dolandırıcı, katili ve daha bir dizi suçu işleyen mahkum hapishanelerden tahliye edilmiştir. Tahliyelerin üzerinden çok geçmeden salıverilen suçluların işlediği cinayetleri gazetelerden okumaya başlamamız, yapılan affın suçluları ıslaha hizmet etmeyeceği aksine özellikle şartlı salıverme ön şartındaki infaz yükünün 2/3’den ½’ye indirilmesiyle suçun teşvik edildiği yönündeki endişemizde ne kadar haklı olduğumuzun somut delilidir.

Ancak, iktidarın tüm uyarılara kulak tıkayarak af yasasında ısrar etmesinin nedeni ortaya çıkmıştır.

İnfaz yasası adı verilen genel af düzenlemesiyle, hapishanelerin boşaltılarak boşalan yerlerin muhalif siyasetçilerle, muhalif basın mensuplarıyla, muhalif kanaat önderleriyle doldurulmak istendiği anlaşılmıştır.

Habercilik görevlerini yerine getirirken tutuklanan gazetecilere karşı girişilen “yargısız infaz” girişimlerini eleştirdiğimiz bu günlerde ne yazık ki “dokunulmazlık” la koruma altına alınmış Milletvekilimiz Sayın Ümit ÖZDAĞ’da “kinci” tutumun yeni hedefi olmuştur. Sayın Ümit ÖZDAĞ’ın, özellikle Ülkemizde var olan Suriyeli Göçmenler sorununa bakış açısı ve toplumda bulduğu karşılığa bakılınca, bu kinci tutumun Sayın Ümit ÖZDAĞ üzerine odaklanması şaşırtıcı değildir. İYİ Parti Kurucusu ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ümit ÖZDAĞ hakkında zaten kimlikleri açıklanmış MİT’te görevli şehitlere rahmet dilediği için fezleke düzenlenerek TBMM’ye gönderilmiştir.

"Vatan toprakları dışında şehit olan MİT mensubu hakkında başsağlığı dilemek ne zamandır soruşturma sebebi oluyor?

Sayın Ümit Özdağ’ın, Libya’da şehit düşen Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu kahramanlarımıza rahmet dilemesi bir soruşturma konusu olabiliyorsa, Ülkemizde demokrasinin içine düştüğü durum için şapkayı önümüze alıp düşünmemiz gerekir;

İYİ PARTİ TEHDİT VE BASKILARA ASLA BOYUN EĞMEYECEKTİR

Fezlekeden amaç da İYİ Parti üzerinden tüm muhalefete ve Türk milliyetçilerine gözdağı vermektir.

Adalet müessesini adeta rehin alan iktidarın yeni hukuk düzeni, bu fezleke ile  bu kez de anayasal güvence altındaki yasama dokunulmazlığını ve bu bağlamda Millet Egemenliğini hedef almıştır.

Türkiye’nin iyi ve cesur insanları, mesnetsiz iddialarla açılan soruşturmalara ve haksız ithamlarla yürütülen davalara alışıktır.

Şahsında Partimize ve Türk Milliyetçilerine yönelik olduğunu düşündüğümüz haksız ve hukuksuz bu saldırı da, Sayın Ümit ÖZDAĞ’ın yanındayız.

Unutulmamalıdır ki, tarih; insan hakları, demokrasi, hukuk ve adalet savaşçılarını minnetle, hukukun üstünlüğünü egemenlerin hukuku kılmaya çalışanları ise esefle yazar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.