İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Mihallıççık’ta çöpe atılmış Türk Bayrakları ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, “Konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “Yapan kişiler hak ettikleri cezayı bulacaklar” dedi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA
31 Ekim 2019 Perşembe 16:48

Ektaş,  yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Mihallıççık İlçemizde, Türk Bayraklarımız ile Partimiz ve CHP bayraklarının çöpte çekilmiş fotoğrafları hepimizi derinden üzmüştür.

Mihallıççık İlçe Başkanlığımızca yapılan açıklamada; dün 30.10.2019 tarihinde İlçe Teşkilatımızı kiraladıkları başka bir binaya taşımaya başladıkları, eşyaların bir bölümünü taşıdıkları, geriye kalanları bugün 31.10.2019 tarihinde taşıyacakları, 31. Mart seçimlerinde kullanılan eski parti bayraklarını ise imha etmek üzere ayırarak brandaya sarıp ambalajladıkları, aralarında Türk Bayrağı olmadığı, paketi dün akşam boşaltılmaya başlanılan İlçe Başkanlığı binası önünde bıraktıkları, bugün 31.10.2019 tarihinde öğleden önce bir yada birkaç kişi tarafından ambalajın parçalanarak  parti bayraklarını çöpe attıklarını polisten öğrendiklerini, parti bayraklarının üzerlerineTürk Bayraklarının özellikle serilerek mizansen oluşturulduğu belirtilmiştir.

Kamuoyuna yansıyan fotoğraflardan da Türk Bayraklarının özellikle diğer parti bayrakları üzerine yayılarak prokatif bir mizansenin oluşturulduğu görülmektedir.

Eskimiş Türk Bayraklarının imhasının nasıl yapılacağı Yönetmelikle belirlenmiş olup, Şanlı Bayrağımıza yapılan davranışı esefle kınıyoruz.

Sayın İlçe Başkanımızın belirttiği gibi, olayın ilçe başkanımızı zor durumda bırakmak amacıyla yapılmış alçakça bir girişim olduğu açıktır.

Olayın faillerinin ortaya çıkarılması için İlçe Başkanlığımızca şikayetçi olunmuştur. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Olayın failleri yapılacak soruşturmada ortaya çıkacak ve hak ettikleri cezayı alacaklardır.

Kamuoyunun kesin olarak bildiği gibi Partimiz milli değerlerine sıkı sıkıya bağlı, Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve yüce Türk devletinin bölünmez bütünlüğünü savunan, kendine “Bayrak İnmez, Ezan Dinmez” sözünü şiar edinen milli bir partidir. Bu olay üzerinden Partimizin ilke ve değerleri sorgulanamayacağı gibi, Partimiz başta olmak üzere milli değerlere bağlı ve saygılı hiçbir siyasi parti teşkilat başkanı ve üyesinin böyle bir davranışı gerçekleştirmesi de mümkün değildir. Bu güne kadar benzer başka olayların diğer siyasi partilerimizin başına geldiğinde konuyu nasıl istismar etmemişsek partimiz açısından da konunun istismar edilmesini kabul edemeyiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.