İYİ PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ

Eskişehir İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş kongrede yeniden aday olacağını açıkladı.

İYİ PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ
21 Şubat 2020 Cuma 12:50

Ektaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Takdir edersiniz ki; Türk Milleti olarak,

  • Ayrışan değil, ortak değerler ve ülküde  birleşen büyük ve necip bir Millet olma özelliğini devam ettirmeyi hak ediyoruz,
  • Adaleti hak ediyoruz.
  • Kaliteli eğitimi hak ediyoruz.
  • Milli gelirden adil pay almayı hak ediyoruz.
  • Gelirin adaletli dağıtılmasını hak ediyoruz.
  • İş bularak çalışmayı hak ediyoruz.
  • Torpil aramadan, birilerine minnet etmeden şeffaf ve dürüst sınavlarla işe girmeyi hakediyoruz.
  • Kısacası Mutluluğu, refahı ve sağlıklı yaşamayı hak ediyoruz.

Ancak yıllardır AK Parti iktidarlarının kötü yönetimleri sonucu hak ettiğimiz her şeyden mahrum kaldık, uzaklaştık. Devletin bütün kaynakları yandaşlara aktarılırken Türk Milleti öz vatanında parya olmaya itildi.

Bu umutsuzluk ortamında Sayın Genel Başkanımızın başlattığı İYİLİK hareketi yeni bir güneş olarak doğdu ve geleceğimize umut oldu, ışık oldu.

            Ben de, İYİ Partinin Eskişehir teşkilatlarının oluşturulması sürecinin başlangıcından itibaren cesur yürekli insanların iyilik mücadelesi zemininde aktif olarak görev aldım. Tepebaşı Kurucu İlçe Başkanlığı ve devamında seçilmiş ilk ilçe başkanı olarak 24.Haziran Milletvekilliği seçimlerinde İlimizde sağladığımız başarının altında sizlerle birlikte imzam olması en büyük sevincimdi. Ancak asıl gururum, İYİ Parti çatısı altında kazandığım yeni dostluklar oldu. Sizlere saygı duydum, saygınızı kazandım, sizleri sevdim, sevginize mazhar oldum.

            Hatırlayacağınız gibi, 31.Mart.2019 tarihli yerel seçimlerin hemen ardından İl Başkanının istifa etmesi nedeniyle atanmış il yönetimi de düşmüştü. Genel Başkanımızın takdiri ve olurlarıyla şahsıma tevdi edilen Kurucu İl Başkanlığı görevi kapsamında kurulan İl Yönetimimiz ve İl Yönetimine desteğini bir an olsun esirgemeyen başta üyelerimiz olmak üzere partimizin tüm paydaşları ile birlikte geride bıraktığımız 10 aylık dönemde, kısır tartışmalardan uzak kalarak, ürettiğimiz projeleri sahaya yansıttık. Projeler aracılığıyla halka dokunduk. İYİ Parti hakkındaki olumlu algıyı büyüttük. 31.Mart seçimlerinde özellikle Odunpazarı’nda alınan %3,76’lık oy oranının neden olduğu yıpranmayı onarmaya odaklandık. Bu dönemde üye sayımızda önemli artış sağladık. Tabanda heyecan yarattık. Aylarca olumlu haberlerimizle, Eskişehirliler için gündeme taşıdığımız konularla basında yer bulduk.

            Bu başarıya katkı sağlayan arkadaşlarımızla yaşadığımız kucaklaşma, birliktelik, dayanışma ve yardımlaşma, birbirimize ve partimize karşı sorumluluklarımızı arttırdı.

            Partimizi Eskişehir’de birinci parti yapmak için sizlerle birlikteliğimizin devamı gerektiği yadsınamaz bir gerçeklik olarak ortaya çıktı.

            Evet, hedeflerimiz büyük: Eskişehir’de birinci parti olmak, Milletvekili seçimlerinde en az 3 milletvekili çıkarmak, Büyükşehir ve Merkez İlçelerle birlikte dış ilçelerin en az yarısında belediye başkanlıklarını kazanmak.

            Evet hedeflerimiz büyük ama erişilemez değil.

            Nasıl yapmamız gerektiğini biliyoruz.                                                                     

Eskişehir’de hedeflerine odaklanmış ve kabul görmüş bir İYİ Parti için öncelikle;

    1. Kurucu Değerlere
    2. Kurucu İlkelere
    3. Kurucu Samimiyete döneceğiz,
    4. KURUCU KADROLARA HAKETTİĞİ DEĞERİ VERECEĞİZ, Yeni katılan arkadaşlarımızla bütünleşeceğiz.

Yönetişim ilkelerine sadık kalarak; karşılıklı etkileşimle, paylaşımcı, tutarlı, şeffaf ve adil bir yaklaşımla partimizi birlikte yöneteceğiz.Parti yönetiminde, katılımcılık ve çoğulculuk ilkelerini gerçek anlamda hayata geçirecek uygulamalardan hiçbir şartta ayrılmayacağız.

Proje bazlı çalışmalara devam edeceğiz, her daim saha da olacağız.

Kurucu iradeye bağlı kalıp ortak aklın belirlediği kararlar çerçevesinde ekip çalışmasına devam edeceğiz.

Partinin yönetimine ilişkin tüm görüşmeleri açık ve şeffaf biçimde Yönetim Kurullarında yapacağız ve tüm kararları yönetim kurullarında alacağız.

Fırsat eşitliği yaratacağız. Bu bağlamda her üyenin her seviyede görev ve sorumluluk alabilmesine olanak sağlayacak demokratik kanalları açık tutacak ve işleteceğiz, bu yaklaşımı engelleyecek şekilde tüzükte yönetime verilmiş yetkilerikullanmayacağız.

Parti içi demokratik kanallar kullanılarak ortaya çıkan taban iradesini, şeffaf ve güvenilir yollarla, konunun ilgilisi yetkili birimlere bildirecek, kararların arkasında duracağız.

Rutin yönetim işleri dışında kalan, partinin geleceğini ilgilendiren tüm karar süreçlerine üyelerin etkin şekilde katılımlarınısağlayacağız.

Milletvekili, belediye başkanı, belediye meclisi üyeliği adaylarını partiye kayıtlı üyelerin seçmesi için tüm demokratik yolları kullanacağız. Adayların kendilerini üyelere tanıtması için gerekli imkanlarısağlayacağız.

Azimli ve tutarlı olacağız.

Bütün düşüncelere saygılı ve açık olacağız. Karşımızdakilerle empati kuracağız, onları dinleyeceğiz, görüşlerine değer verdiğimizi hissettireceğiz.

Nezaketli ve hoş görülü olacağız, incitici, kırıcı, sinkaflı sözlerden sakınacak, gönül okşayan, tasvip gören bir dil kullanacağız.

Ayrıştırıcı, ötekileştirici değil, birleştirici, bütünleştirici ve herkesi kucaklayıcı olacağız.

            Bunları birlikte gerçekleştirmek ve Partimizi daha ileriye taşımak için İl Başkanlığına adaylığımı huzurlarınızda ilan ediyorum. Desteklerinizle, hedeflerimizi gerçekleştireceğimizden eminim. Allah yar ve yardımcımız olsun, Hayırlısı ne ise o olsun.                                                

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.