İYİ Parti bir dokundu bin ah işitti

İYİ Parti Tepebaşı İlçe Teşkilatı mahalleri gezerek sorunları dinledi. Emircioğlu, Kavacık,Avlamış. Sakintepe, Buldukpınarı, Kozkayı mahallelerinin sorunlarını dile getiren ilçe başkanı İsmail Türk vatandaşların taleplerini anlattı.

İYİ Parti bir dokundu bin ah işitti
01 Kasım 2019 Cuma 12:02

Türk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,  “İYİ Parti Tepebaşı ilçe teşkilatı olarak başlatmış olduğumuz, ülke sorunları ve yerel yönetim sorunları ile ilgili yapmış olduğumuz toplantı neticesinde. Emirceoğlu, Kavacık, Avlamış, Sakintepe, Buldukpınarı, Kozkayı mahalle sakinleri İhtiyaç duydukları yerel ve kamusal hizmetlerden mahrum bırakıldıklarını dile getirmişlerdir. Belirtilen mahalleler, merkeze bağlı olup, mesafenin şehir merkezine oldukça yakın olması sebebi ile hizmetleri daha kolay alabilecekleri düşüncesinde olduklarını beyan etmişlerdir. Daha önceden yapmış oldukları başvurularının dikkate alınmadıklarını özellikle doğalgaz konusunda çifte standart uygulandığı bilgisini paylaşmışlardır.  Doğalgaz mahallenin çok yakınına kadar gelmiş olmasına rağmen mahallelerde kanalizasyon alt yapısı olmadığından doğalgaz alt yapısının yapılamayacağı söylenmiştir. Hâlbuki şehrin aşağı Söğütönü Mahallesi yani Keskinyolu üzerinde kanalizasyon olmamasına rağmen doğalgaz hizmeti bu bölgeye verilmiştir. İlgili kurum yapacağı hizmeti, kullanım kapasitesinin çokluğuna göre hizmet verdiği alenen ortadır. Oysa önceden köy statüsü olan mahalleler, şehir merkezinde ki yapısal uygulamalar ne ise aynı uygulamanın mahallelerde de olduğunu söylemişlerdir. Kaldı ki, kamu hizmetlerinden faydalanmak her vatandaşın eşit hakkıdır. Mahalle sakinleri kendilerinin de bu devletin bir bireyi olduklarını, kamusal hizmetlerden mahrum edilmek istemediklerini, üzülerek beyan etmişlerdir. Buradan konunun muhatabı, merkezi yönetim ve ilgili kurum Esgaz'dan, duyarlılık bekleyerek konuya acil çözüm getireceklerini düşünüyoruz. Emirceoğlu mahallesi yakınında ki devlet su işleri bünyesinde bulunan, Borabey Göleti belirli bir alanda tarımsal sulamada yaklaşık 20 yıl önce kurulmuş, sulama kanallarının gayrı faal olduğu görülmüş, harap durumdaki kanallar, faydalı bir sulama için yetersiz ve su kayıplarının çok fazla olduğundan, kapalı sistem sulama alt yapısının oluşturularak su kaçaklarının önlenip daha verimli hale getirilmesini, yetkililerden konuya çözüm üreterek burada yaşayan vatandaşlarımıza, göletten faydalanmalarını sağlayacak adımlar atmasını bekleriz. Yine Sakintepe Mahallesinde yaklaşık 378 öğrenciye yerleşik ve diğer mahallelerden taşımalı hizmet veren ilköğretim okulunun sorunlarını dile getiren mahalle sakinleri okullarında bina bakımında aksaklıklar olduğu, öğrencilerin spor etkinliklerinde kullanabilecekleri spor malzemelerinden yoksun olduklarını belirtmişlerdir. Bu konularla ilgili ve yetkili kurumların, bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olacaklarını ümit eder, İyi parti Tepebaşı ilçe teşkilatı olarak konunun takipçisi olacağımızı bildiririz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.