İKİ ADAY YENİDEN KARŞI KARŞIYA

CHP’de ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler 24 Aralık’ta yapılacak il kongresine çevrildi. Mevcut il başkanı Sinan Özkar ve İlker Özokçu yarın düzenleyeceklerini basın toplantısıyla adaylıklarını açıklayacak.

İKİ ADAY YENİDEN KARŞI KARŞIYA
16 Aralık 2017 Cumartesi 15:12

CHP İl Kongresi öncesi başkanlık yarışı kızıştı. 2015 yılında atama ile göreve gelen sonrasında ise yapılan il kongresinde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un adayı olarak seçime giren ve göreve seçilen Sinan Özkar, bu dönem yeniden aday.  Özkar, kongrede diğer aday İlker Özokçu’ya karşı seçimi 1 oy fark ile kazanmıştı. Özkar, iki yıllık süreç içerisinde kamuoyunda çok konuşuldu. Ataç tarafından ‘tarafsız’ olmamakla suçlandı. Şehit cenazesi öncesi attığı mesaj, partililere açtığı soruşturma ve Muharrem İnce mitingi ile ilgili sözleri çok konuşuldu. 

Uzun yıllar Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı görevini yürüten İlker Özokçu, 2015 yılı Aralık ayında yapılan CHP İl kongresinde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın adayı olarak seçime girdi. Özokçu, diğer aday Sinan Özkar’a karşı seçimi 1 oy farkla kaybetti. Kongre sonrası ortalardan kaybolan Özokçu’nun, referandum çalışmaları boyunca görev almadığı iddia edilere, bu durum partililerin tepkisine yol açmıştı. 


Etiketler; #CHP #kongre
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.