HUKUKUN OLMADIĞI YERDE SOKAKLAR ÇETELERE KALIR

CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yapılan saldırıya tepki göstererek, “Hukukun olmadığı yerde sokaklar çetelere kalır” dedi.

HUKUKUN OLMADIĞI YERDE SOKAKLAR ÇETELERE KALIR
01 Ağustos 2017 Salı 22:39

 
Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Günlerdir Sayın Büyükerşen’e yapılan saldırının Türkiye kamuoyunda eksik bir şekilde tartışıldığını düşünüyorum. Eskişehir örneği başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasal partilerin gündemine alması gereken, konuları hızlandırır. Bu konulardan birincisi hukuktur. Cumhuriyet Halk Partililer olarak, sadece Cumhuriyet Halk Partililer ile sınırlı kalmayan, toplumun çok değişik kesimlerinden insanlar bu ülkede bir adalet yürüyüşü gerçekleştirdi. Temel felsefe hukukun üstünlüğü idi. Hukukun üstün olmadığı toplumsal yapılarda, sokaklar maalesef çetelere kalır. Hukuk herkese lazım. Hukukun ve adaletin sana göresi, bana göresi olmaz.
 
“Burada bir yetki karmaşası vardır”
 
Kamu İhale Kanunu ve Belediyeler Kanunu da bu hukuk sistemi içerisinde yer alan olgulardır. İkinci olarak dikkat çekilmesi gereken konu ise Belediyeler Yasasının, Büyükşehir Yasasının, Kamu İhale Yasası başta olmak üzere değiştirilip, birinci ve ikinci mevzuatın yetmezliğinin ortaya serilmesidir. Bu tam anlamıyla bir yetki karmaşasıdır. Biz kentin göbeğinde, 3-5 yıla yakın ‘hemzemin geçidini nasıl tamamlarız’ diye tartıştık. Sonrasında ‘buranın mülkiyeti kime ait, bunun üstünde ne olsun’ diye tartıştık. Aslında bugün yaşananlar bu durumların sonucudur. Benzetme hata olmaz diyerek söylüyorum ki belediye başkanları kuşkusuz boynunda davul asılı kişilerdir. Ancak tokmak başkasının elindeyse bu tür olayların yaşanılması kaçınılmazdır.  Yetki karmaşası içinde bir başka kamu kurumu ihaleye çıkmıştır. İhale başka şekilde sonuçlanmıştır. Ama belediyelerin yetki alanında olan toplumsal yaşamı düzenleme konusunda eksikliklere müdahale etme şansı kalmamıştır.
 
“Anayasamız kamusal alanı ikiye ayırmaktadır”
Aslolan kamusal alandır. Anayasamız kamusal alanı ikiye ayırmaktadır. Birisi genel, birisi yerel olmak üzere. Kamusal alanda hizmetin kim tarafından yapıldığının önemi yoktur. Odunpazarı Belediyesi de pek çok kez bu konular ile gündeme gelmiştir. Şehr-i Derya Parkı, Külliye, Gökmeydan Spor Kompleksi, Regülatör, demiryolu hemzemin geçidi birer örnektir.
 
“Bu kentin insanları yararına olan her konuda ortak bir noktada buluşabilmeliyiz”
 
Aslolan kamudur. Kamu hizmetinden kimse rahatsız olmamalı. Mevzuat tartışılmasın, eksiklikleri giderelim. Bu anayasanın yetki karmaşası içerisinde olduğu herkes tarafından ifade edilmekte. Eskişehir Sayın Büyükerşen’in şahsında çok ciddi bir olayı atlatmıştır. Hafife almamak gerekiyor. Daha olumsuz sonuçları olabilirdi. Bu işin sağcısı, solcusu Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü olmamalı. Bu kentin insanları olarak, bu kentin insanları yararına olan her konuda ortak bir noktada buluşabilmeliyiz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.