HAMAMYOLU'NDAKİ TAHRİBATI DURDURUN

AK Parti Eskişehir Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Yasemin Okur, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Hamamyolu'ndaki betonlaşmaya ve ağaç katliamına son verilmesi gerektiğini belirtti.

HAMAMYOLU'NDAKİ TAHRİBATI DURDURUN
05 Haziran 2017 Pazartesi 15:17


“5 Haziran Dünya Çevre Gününün amacı tüm dünyada, ülkemizde ve ilimizde, çevre konusunda yapılan çalışmalara, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve sağlıklı bir çevrede yaşamak adına yapabileceklerimizi gözden geçirerek harekete geçmektir” diyen Okur, mesajında şunları söyledi;

“İlimiz Odunpazarı Hamamyolu Bölgesi, şehrimizin kuruluşundan günümüze kadar “Kent Merkezi“ olma özelliğini korumuş, yaşayan, işleyen, park alanlarında yer alan ağaçların altında serinlediğimiz, ailelerin sıcak yaz günlerinde rahatlama fırsatı bulduğu bir bölgedir. Şu an ise Hamamyolu bölgesinde devam eden bir çalışma bulunmaktadır. Başta Mühendisler Mimarlar Odasının şiddetli itirazlarına duyarlı Eskişehirlilerin yoğun tepkisine rağmen, önce bölgedeki ağaçlar yok edilmiş ardından da betonarme bir yapı öngören çalışmalara girişilmiştir. Yapılan çalışmanın içeriği bölgeyi iyileştirme yerine alanın, kent için olan tarihi ve sosyal anlamının biraz daha yitirilmesine sebep olmaktadır. Hamamyolu Bölgesinde sürdürülen bu geri dönülmez çevre tahribatının durdurulması, bizlere ve bizden sonraki nesillere daha güzel bir çevre bırakmak adına hepimizin daha duyarlı davranması temennisiyle , tüm hemşehrilerimizin 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyorum.”
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.