Guzey: Çifteler mağdur edilmiştir

CHP Çifteler İlçe Başkanı Emrah Guzey Çifteler Cezaevi’nin kapatılma süreci ile ilgili açıklama yaptı. Guzey,” Bu konuda CHP olarak yaptığımız tüm girişimlere ve Bakanlık nezdinde yaptığımız temaslara rağmen ne yazık ki Çifteler Cezaevi kapanarak buradaki hükümlü ve mahkûmlar başka bir cezaevine nakledilmiştir.” dedi.

Guzey: Çifteler mağdur edilmiştir
07 Temmuz 2019 Pazar 16:58

Guzey açıklamalarının devamında şu sözleri kaydetti.”Eskişehir kamuoyu birkaç haftadır Çifteler Cezaevinin kapatılma sürecini konuşuyor. Çifteler Cezaevinin kapatılmasının Çifteler ekonomisi üzerine yaratacağı olumsuz etkileri Çifteler’de yaptığı temaslar sonucu raporlayarak TBMM gündemine taşıyan CHP’li milletvekillerimizin talebine rağmen bu kararın alınması üzüntümüzü daha da arttırmış durumdadır. Kaldı ki daha geçen yıl AKP Milletvekili Sayın Harun Karacan’ın “Çifteler Cezaevi kapatılmayacak” şeklindeki açıklaması dün gibi aklımızdayken, seçim öncesi AKP Çifteler İlçe Başkanının da aralarında olduğu AKP’li gurubun Çiftelerli hemşerilerimize bu yönde açıklamaları ve temasları olduğu halde Cezaevinin kapatılması kafalarımızı karıştırmıştır.Seçim öncesi yapılan aksi açıklamalar ise kararın çok önceden alındığını ve operasyonun seçim sonrasına bıraktığını çok açık şekilde göstermektedir. Ne yazık ki bugün AKP Çifteler İlçe Başkanı imzalı bir açıklamayı Çiftelerliler olarak büyük bir şaşkınlık ve hayret içerisinde okuduk. Cezaevinin kapatılmasının Çifteler ekonomisine yaratacağı olumsuz etkiler gün gibi ortadayken Sayın İlçe Başkanının bu açıklamasının kendisinin Çifteler gerçeğine ve Çiftelerlilik kültürüne ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Sayın Başkan konuyu hiçbir şekilde anlamadığı gibi tamamen de yanlış anlamış. Öncelikle kendisine hatırlatalım ki bizim mücadelesini verdiğimiz konu AKP iktidarı döneminde kamu kurumlarının bir bir Eskişehir’den alınması gerçeği üzerine kuruludur. Örneğin, önceden de Çifteler Askerlik Şubesi kaldırılmış ve Çifteler’e yapılan haksızlıkların başlangıcı yapılmıştı. Şimdi de cezaevimiz elimizden alındı.  Kendisi siyaset ve parti gözlüğünü çıkararak Çiftelerli gibi düşünürse ne demek istediğimizi anlamaya başlayabilir.

Seçimden önce bekletildiği gün gibi ortada olan bu karara karşı çıkanlara “Çifteler ekonomisinin bel kemiği hükümlüler değil” diyen Sayın Başkan, konuya ne kadar sığ ve dar açıdan baktığını da sergilemiştir. Çifteler ekonomisine yılda 2 milyon liralık katkı sunan cezaevi gerçeğini örtbas eden Sayın İlçe Başkanı; cezaevinin gıda alımı için Çifteler esnafını tercih ettiğini, bu işlem için yılda 2 milyon TL’nin Çifteler ekonomisine girdiğini,  Cezaevinde yatan hükümlülerin günde en az 150-200’e yakın ziyaretçisinin ilçeye gelerek ilçe ekonomisine katkı sunduğunu, taksicisinden minibüsçüsüne, marketinden kasabına, manavından lokantacasına kadar Çifteler esnafının bu hareketlilikten faydalandığını, hükümlü yakınlarının Çifteler’de ev dahi tutarak kentte emlak piyasasını dahi canlandırdığını nasıl bilemez? Bilemiyorsa bu da onun siyasi eksikliğidir. Kendisi esnaf arasında biraz gezip sohbet ederse bu gerçeği hemen görür. İlçe Başkanının ilçesine karşı bu öngörüsüz tutumunu ise Çiftelerli halkımızın takdirine bırakıyoruz. Kaldı ki seçimden önce Cezaevinin kapatılmaması için imza toplayan esnafa “Çifteler cezaevi kapatılmayacak, imza toplamanıza gerek yok” diyen kimdir? Bunu diyenlerin bugün ‘Çifteler ekonomisinin bel kemiği hükümlüler değil’ deme hakkı var mıdır?

CHP milletvekilimiz Sayın Utku Çakırözer, cezaevinin kapatılmaması için Çifteler’e defalarca geldiği, hem cezaevini hem de Çiftelerli esnafı dinlediği, TBMM nezdinde bununla ilgili gündem oluşturmaya çalıştığı, Adalet Bakanı ile yüz yüze görüştüğü, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü ile bu konuyla ilgili görüş temaslarda bulunduğu halde, AKP İlçe Başkanının “soru önergesi vererek Adalet Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bilgi isteyebilirdi” demesi bile kendi iktidarının beceriksizliğinin üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir.

Sayın İlçe Başkanı, “Sayın milletvekili biraz olsun araştırsa Türkiye'de 8 tane açık kadın cezaevi olduğunu, yükümlü şartlarının iyileştirmesi açısından geçtiğimiz yıllarda alınan bir kararla bu cezaevlerinin yerleşkelerde bir araya getirildiğini ve Çifteler Açık Kadın Cezaevi’nin de bu kapsamda kapatılmayan son cezaevi olduğunu öğrenebilirdi” demiş. Kendisine sadece tek bir soru sormak istiyoruz;

O zaman cezaevi tadilattan geçilerek neden erkek cezaevi haline dönüştürülmedi? Neden Çifteler cezalandırıldı? Sayın İlçe Başkanının bu açıklamalarının adı kendi beceriksizliklerini muhalefete sataşarak örtbas etmekten başka bir şey olamaz. Seçimden önce cezaevi kapatılmayacak diyerek Çifteler esnafını aldatanların bugün Cezaevinin kapatılmaması için mücadele edenleri ve Çifteler esnafının hak ve taleplerini savunanları eleştirmeye ne yüzü ne de hakkı vardır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.