GÜNAY TADEM İLE SURİYE SINIRINDA

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir TADEM’den katılımcılar ile birlikte sınırın sıfır noktasında Gaziantep Kilis’te bir dizi program gerçekleştirdi.

GÜNAY TADEM İLE SURİYE SINIRINDA
09 Nisan 2018 Pazartesi 12:51

Prof. Dr. Emine Nur Günay, TADEM’den 100 kadar katılımcı ile birlikte ilk olarak Kilis’in Gözkaya Köyü’ne hareket ettiler. Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Gözkaya Köyü’nde bayrak çekme töreni gerçekleştirilerek, al yıldızlı bayrağımız göndere çekildi. Bayrak Çekme Töreni’ne Musabeyli Kaymakam’ı Ertuğrul Avcı Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, TADEM Koordinatörü Bayram Kök ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayrak çekme töreni sonrası şehitlerimiz için mevlit okutuldu, dualar edildi.

Günay “Eskişehir’den sanayici Hanifi Şimşek’in sınırda yaptırdığı bayrak direği için ülkem ve milletim adına teşekkür ederim. Canların feda edildiği şanlı bayrağımızın sıfır noktasında dalgalanması düşmanlar için kabus, milletimiz ve dostlarımız için umuttur, bağımsızlık simgesidir. Devlet, millet, asker elele ilelebet dalgalanacak inşallah.” Şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRLİ KADINLAR GÖZKAYALI KADINLAR İLE EL ELE

TADEM kursiyerleri ve hocaları Gözkayalı kadınlar ve gençler ile buluştular, köy halkı ile sohbet ettiler. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu öncesi sınır ötesinden sürekli düşen toplar nedeniyle kendilerini güvende hissetmediklerini dile getiren kadınlar,  operasyonlar sonrasında hayatın normale dönmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi. Eskişehirli ve Gözkayalı kadınlar birçok konuda görüş alışverişinde bulunurken, birlikte yapabilecekleri projeleri de görüştürler. Prof. Dr. Günay konu ile ilgili ‘’Gözkaya Köyü sınırımızın sıfır noktasında bir köyümüz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarından önce çok sıkıntı çekmişler. Zeytindalı Operasyonun ilk haftalarında operasyon buradan yönetilmiş ve bu nedenle de hep hedefte olmuş. Bölge halkının hem askerimize hem de Devletimize verdiği içten desteği burada gördük. Bölge halkının misafirperverliğine, samimiyetine hayran kaldık. Eskişehirli kadınlarımız ile onlara destek olmak için buradayız. Gözkaya köyümüzde gerçekleştirdiğimiz programın en önemli sonucu kadınlarımız arasındaki karşılıklı etkileşim ve yaratılan birliktelik duygusu oldu. Çeşitli programlarla bu gönül bağını pekiştireceğiz inşallah’’ Dedi.

SIFIR NOKTASINDA BİLGİ ALDI, SINIR KARAKOLUNU ZİYARET ETTİ

Prof. Dr. Emine Nur Günay, sınırın sıfır noktasında askeri yetkililerden operasyonlar ile ilgili bilgi aldı. Hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı Operasyonlarının gerçekleştirildiği bölgeyi kuşbakışı gören bir noktadan araziyi izleyen Prof. Dr. Günay, sonrasında TADEM ekibiyle birlikte Kocabeyli Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. Prof. Dr. Günay “Ziyaret ettiğimiz bölge gerçekten hem harekât hem de göç hareketleri için çok stratejik bir bölge. Bu çerçevede yaşananları yerinde görmek, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın farkındalığını artırmanın önemli olduğuna inanıyorum. Bu gerçeklik ile bizler de bundan sonraki süreçte daha bilinçli destek verelim.” Dedi.


ESKİŞEHİRLİ ÖĞRENCİLERİN MEKTUP VE RESİMLERİNİ TESLİM ETTİLER

Prof. Dr. Emine Nur Günay ve TADEM ekibi Eskişehir’de bulunan çeşitli okullardan öğrencilerin mehmetçiğe yazdığı mektupları ve yaptıkları resimleri, sınır ötesindeki terör örgütlerine karşı mücadele eden askerlerimize ve güvenlik güçlerimize ulaştırılmak üzere teslim ettiler. Resimlerin ve mektupların teslimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı.


 

TARİHİMİZ BİR COĞRAFYAMIZ BİR KADERİMİZ BİR

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay program ile alakalı, ‘’Eskişehir’den tarihimiz bir, coğrafyamız bir, kaderimiz bir diyerek yola çıktık. Eskişehirli kadınlarımız ile birlikte burada hem bölge halkına hem de canları pahasına terör örgütleriyle mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize destek olmak amacıyla bir dizi program gerçekleştirdik. Türkiye çok büyük ülke. Buradaki vatandaşlarımızın ve askerlerimizin bizlerin onlarla birlikte olduğumuzu hissetmelerini, yaşlısıyla, genciyle her zaman gönlümüzde ve dualarımızda olduklarını bilmelerini istedik. Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Yalnız ülkemiz değil coğrafyamız önemli bir süreçten geçiyor. Böyle zamanlarda birlik olmak, kenetlenmek, bir olmak önemlidir. İşte biz bu birliği, bu birlikteliği onlara hissettirmek, Eskişehir’in, Eskişehirlilerin onların hemen yanı başlarında olduklarını söylemek için buradayız. Ben bu vesile ile bu vatan için canlarını feda etmiş şehitlerimizi bir kez daha anıyor, hem bölge halkımıza hem de kahraman askerlerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah onların yardımcısı olsun. Biz de her zaman yanlarında olacağız. Bu ne ilk ne de son programımız. Mesafeler bir olmaya, birlik olmaya asla engel değil olmayacaktır. Gönül köprüsünü kurduk, devam ettireceğiz inşallah.’ Şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.