GÜNAY "KADIN SİYASETTE DAHA FAZLA ROL ALMALI"

AK Parti Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Kongresinde konuşan Emine Nur Günay, “AK Parti’nin AK Sevdasını 16 yıldır taşıyan ve bundan sonra taşıyacak olan da yine sizlersiniz” dedi.

GÜNAY "KADIN SİYASETTE DAHA FAZLA ROL ALMALI"
05 Kasım 2017 Pazar 14:41

Eskişehir Ak Parti Milletvekili Emine Nur Günay, Ak Parti Odunpazarı Kadın Kolları Kongresinde yaptığı konuşmada  2019’u işaret ederek, “16 yıldır sevdalarını bizimle paylaşan, paylaşırken büyüyen,  güçlenen ve yenilenen bir teşkilatın 2019 yolunda ulaşacağı başarılar için biraradayız.” dedi.Yeni süreçte kadınlara çok fazla görev düştüğünü belirten Günay, “İyi günde kötü günde, her dönemde, evde, ticarette, siyasette, okulda, sokakta, hastanede, tarlada hayatın her kesiminde başrolde olan sizlersiniz. AK Partinin AK Sevdasını 16 yıldır taşıyan ve bundan sonra taşıyacak olan da yine sizlersiniz” diye konuştu.

KADIN ZORU BAŞARI

Kadınların siyasette daha fazla yer alması geriktiğini belirten Günay, “Peki bu kolay mı?Hayır, hiç değil.  Ama unutmayın kadın zoru başarır. Kadının siyaset yapmasını güçleştiren en önemli nedenlerden biri, geleneksel toplumsal cinsiyet rollerinin kadınları özel alanda konumlandırmasıdır.Erkek egemen, eril norm ve deneyimlere dayalı mevcut siyaset hayatında kadınların siyasal katılım ve temsilleri, hem nicelik hem de nitelik itibariyle zayıf kalmaktadır.  Politik yaşam, erkek norm ve değerlerine, hatta çoğu durumda erkeklerin yaşam biçimlerine göre düzenlenmektedir. Toplumsal cinsiyet rolleri, erkekleri, ‘para kazanma, güçlü olma ve rekabet etme’ gibi eylem ve değerlere yöneltmektedir.  Ve erkekler, bu değerlerle siyaset alanını şekillendirmektedirler. Siyaset genellikle, işbirliği ve uzlaşmaya varma olarak değil, ‘kazananlar ve kaybedenler’ düşüncesine dayalı rekabet ve çatışma olarak kavramsallaştırılmaktadır.  Siyaset, herkesin kazandığı bir oyun değildir. Yardım, özveri, anlayış gibi değerler yerine iktidar, güç, boyun eğdirme gibi erkek egemen siyasetin baskın değerleriyle şekillenmiştir. Bu değerler, toplumsal cinsiyet rollerinin, ‘hayatı boyunca kendisinden çok çocuklarını ve ailesini’ düşünmeye, ‘kendinden başka insanların’ gereksinimlerine duyarlı olmaya yönlendirilen kadınlara yabancı gelmektedir. Bizler AK Parti çatısı altında hep birlikte erkek egemen siyaset anlayışını ve ilişki ağlarını kırarak, kadın bakışı ve sorumluluğu ile alternatif yapılanma ve politikalar oluşturacağız. Bunu yaparken en büyük desteği Sn. Cumhurbaşkanımızdan alacağız.  Siyasi tarihimizde kadınlara siyasette kurumsal alan açan ve destekleyen Sayın liderimizin koyduğu hedeflere güçlü AK kadınlar olarak en büyük desteği vereceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.