GAYE USLUER: SUSMAYACAĞIZ, GÖREVİMİZ KONUŞMAK

CHP’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yayımladığı bildiri nedeniyle dönemin Parti Meclisi (PM) üyesi 60 kişi hakkında, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla davalar açıldı. Hakkında dava açılanlar arasında yer allan Gaye Usluer Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

GAYE USLUER: SUSMAYACAĞIZ, GÖREVİMİZ KONUŞMAK
14 Kasım 2019 Perşembe 15:54

Cumhurbaşkanlığı avukatları PM bildirgesinde kullanılan "Saray" ifadesinin, Cumhurbaşkanı'nı kastettiğinin açık olduğunu savundu. Usluer'in avukatı İlhan Cihaner ise "Saray ifadesinin doğrudan Cumhurbaşkanı olarak anlaşıldığının kabul edilmesi tek adam sisteminin en açık göstergesidir" dedi. Avukatlar, Usluer'in davaya konu olan olayın yaşandığı tarihte milletvekili olduğunu o nedenle mahkemenin görev alanına girmediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı ise PM bildirgesine imza atıp da haklarında dava açılan diğer CHP'lilerin dosyalarının savcılıktan talep edilmesine, görevsizlik yönündeki taleple ilgili kararın daha sonra değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma 20 Şubat’a ertelendi.

SUSMAYACAĞIZ

Duruşma sonrası BİRGÜN’e konuşan Usluer, “Buradaki hedef kişisel olarak bizler gibi görünse de bu kişilerin davası değil, burada hedef alınan CHP'nin kurumsal yapısıdır. CHP'nin muhalefet etmesi, CHP bünyesinde konuşan kişiler susturulmaya çalışılmaktadır. Burada siyasetçinin sesini kısmak amaçlanmaktadır. Önümüzdeki süreçte yargının tecelli edeceğine inanıyoruz. Konuşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Susarsak onaylamış oluruz. Susmayacağız, görevimiz konuşmak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.