Gaye Usluer: İmamoğlu hafta başında mazbatasını alacak

CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer CHP’nin pazar toplantısında yaptığı konuşmada “İstanbul’da güzel bir başkan kazandı kazandıktan sonra daha çok beğeni topladı” diyerek İmamoğlu’nun pazartesi mazbatasını alacağını belirtti.

Gaye Usluer: İmamoğlu hafta başında mazbatasını alacak
14 Nisan 2019 Pazar 14:43

“Seçim sürecisinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan partililere” teşekkür ederek sözlerine başlayan Usluer, “ “Sandı da sandık” diyen bir iktidar 2014 seçimlerinde sonuçları Ankara’da bakanların marifeti ile etersine döndürdü. Bugün seyrettiğimiz filmin küçüğünü 2014 seçimlerinde görmüştük. Haziran seçimlerinde “sandık da sandık” diyen İktidar yine sandık sonuçlarına saygı göstermedi. O süreci hatırlayın ülke kan gölüne döndü ve 1 Kasım’da seçim kazandılar. Kan üzerinden siyaset yaptılar. 2015 seçimlerinde sonra anayasa referandumunda yine haksız bir süreci adalet ve hukuku çiğneyerek, medyayı kendi yan unsurları gibi kullanarak haksız bir süreç yönettiler. Baktılar olmuyor 24 Haziran seçimlerine giderken, ittifakla seçime gidilmesi için yasa hazırladılar. Adını cumhur ittifakı koydular tavanda el ele verdiler. “Beka” derken kendi siyasi bekalarından söz ettiğini vatandaşlarımız anladı. Biz “toplumcu belediyecilik” dedik “halk için belediyecilik” dedik.  Onlar “beka” dedi ve tutmadı. Bu seçimin baktığımızda cumhur ittifakının küçük ortağına faydası olmuştur ama kaybeden Adalet ve kalkınma partisi olmuştur. Türkiye’nin sanayi, ticaret ve turizm illerinde seçimleri kazanılması bir siyasi değişimin başlangıcıdır. Yerel seçimlerde elde edilen başarı genel seçimlerde elde edilecek seçimin başlangıcıdır.  İstanbul’da güzel bir başkan kazandı. Kazandıktan sonra daha çok beğeni topladı. Hak yemem diyen bir başkan istanbul’u kazandı. Bir gecede Türkiye’deki bütün sandıklar sayılırken, günlerdir bin küsur sandık Maltepe’de sayılmaya çalışılıyor. En geç yarın Maltepe’de sayım tamamlanmış olacak. Buradan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Aradaki oy farkı küçümseyerek siyaset yapılmaz. Bakın çiftelerde 8 oyla kaybettik. Seçim kazanmak demek 1 oy farkı olan kişinin dahi seçimi kazanması demektir. Adalet ve Kalkınma Partisi yanlış yapmaktadır. Anayasanın çiğnenmesine, hukuğun çiğnemesine, YSK’nın değersizleştirilmesine giden bir yol izlemektedir. Ama biz inanıyoruz ki sayın Ekrem İmamoğlu hafta başında mazbatasını alarak İstanbul’un belediye başkanı olacaktır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.