“Evet diyenler ne kadar onurluysa hayır diyenler o kadar onurludur”

Başbakan Binali Yıldırım, 16 nisan referandum mitingi kapsamında geldiği İzmir'de "'Evet' diyenler ne kadar onurluysa 'Hayır' diyenler de o kadar onurludur

“Evet diyenler ne kadar onurluysa hayır diyenler o kadar onurludur”
09 Nisan 2017 Pazar 16:41

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Şehirlerimize hizmet ederken, ölçümüz siyaset olmadı. Sandık kalktıktan sonra oyları bir kenara bırakıp hizmetler yaptık. Biz İzmir'i korkutan olmadık. Yaşam tarzı üstünden istismar siyaseti yapmadık. Kutuplaştıran, ayrıştıran olmadık. 80 milyonu bir bildik, beraber bildik. Biz güçlü Türkiye için milletimizle hep birlikte hareket ettik, hep birlikte mücadele ettik. Biz memleketimizi, vatandaşlarımızı evetçiler diye ayırmadık. Hiç kimse evet diyenleri, hayır diyenleri ayrıştıramaz. Biz 9 Eylül 1922'de burada düşmanı denize birlikte döktük. Hiç kimse cumhuriyetimize el, dil uzatamaz. Hiç kimse bu ülke evlatlarını evet dedikleri diye denize dökme tehdidinde bulunamaz.  Vatandaşımızı 'evet'çiler diye ayırmadık, asla ayırmayız. Hiç kimse 'evet' diyenleri, 'hayır' diyenleri ayrıştıramaz. Hayır diyenler  Türkiye'ye ne vaadediyor. Hiçbir vaatte bulunmuyorlar, Türkiye'ye ufuk açmıyorlar. Evet demek değişim, dönüşüm, reform, kalkınma, ilerleme, gelişme demektir. Daha fazla demokrasi demek evet demektir, güçlü Türkiye, güçlü ekonomi, istikrar, istikbal ve istiklal demektir. 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.