ESKİŞEHİRLİLER AŞEVLERİNE DESTEK VERMEK İSTİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü,Büyükşehir Belediyesi Aşevi’ni ziyaret ederek aşevlerine yardım ulaştırmak isteyen Eskişehirlilerin sesi oldu.

ESKİŞEHİRLİLER AŞEVLERİNE DESTEK VERMEK İSTİYOR
13 Mayıs 2020 Çarşamba 13:16

Süllü, Eskişehirlilerin ihtiyacı olanlara yardımların nasıl ulaştırıldığını yakından gördüğü ve tam anlamıyla güvendiği belediyelerimizin aşevlerine canı gönülden bağış yaptığını söyleyerek merkezi yönetimin kararı ile belediyelerimizin bağış hesaplarına el konulmasının vicdanları yaraladığına değindi. “Covid 19 salgın sürecinden çok önce yatmış bağışlar da dahil olmak üzere, hesaplardaki 1.600.000TL’sına konulan blokenin ardından Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulaması görülmeyen şekilde, hazineye devredilmeye zorlanması, bir anlamda, vatandaşlarımızın özgür iradesine de ipotek konulması anlamını taşımaktadır. El konulan bu para, şehrimizdeki yardıma muhtaç insanlarımıza sıcak yemek olarak geri dönecekken şu an hangi amaçla kullanılacağını kimse bilmiyor.” diyen Süllü, vatandaşların bu duruma tepki duyduğunu,dile getirdi.

Belediyelerin rutin olarak gerçekleştirdiği yardım çalışmalarının, Covid19 küresel salgın sürecinde,vatandaşların içine düştüğü ekonomik sıkıntılar nedeni ile çeşitlenerek arttığını söyleyen Süllü, merkezi yönetimin belediyelere bu konuda ek bir ödenek göndermesigerekirken yapılan kısıntılara devam etmesi, üstüne üstelik bağış paralarına el koymasının kabul edilemez olduğunu söyledi.“Belediyelerimiz tüm bu engellemelere karşın, salgın döneminde vatandaşın her tür ihtiyacında yanında olurken diğer yandan salgın ile mücadelede kendi sorumluluk alanda olmayan konularda bile olağanüstü çaba göstermektedir Belediyelerimizin bu anlayışından rahatsız olanAKP bir kez daha Eskişehirli hemşerilerimizin ne kadar duyarlı, şehrine ve birbirine tutkun olduğunu bilmediğini, göstermiş oldudiyen Dr. Jale Nur Süllü, hukuki sürecin takipçisi olacağını belirtti.

Süllü, “Ramazan dolayısı ile birçok hemşerimiz bana ulaşarak aşevine yardım ulaştırmak istediğini belirtiyor. Ayrıca aşevi ziyaretimde belediyemize destek olmak istediğini    söyleyen, duyarlı ve vefalı hemşerilerimiz olduğunu görmekten mutluluk duydum. Kimsenin en ufak şüphesi olmasın; belediyemiz ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam edecek.  Belediye Başkanımız ve gece gündüz çalışan personelimize,tüm Eskişehirliler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.