Eskişehirli çiftçilerin mahsullerini don ve kırağı vurdu

Eskişehir’de son günlerde etkili olan soğuk hava çiftçileri vurdu. Soğuk hava nedeniyle yaşanan don ve kırağı Beylikova, Mihallıçcık, Mahmudiye, Seyitgazi ilçeleri başta olmak üzere Eskişehir’in pek çok yerinde tarım ürünlerine zarar verirken, çiftçiler bayrama buruk girdi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bayramın üçüncü gününü tarlalarda mahsullerinin başında geçiren çiftçileri ziyaret ederek, çiftçilere destek verdi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Eskişehirli çiftçilerin mahsullerini don ve kırağı vurdu
26 Mayıs 2020 Salı 17:07

ÇİFTÇİ BAYRAMA BURUK GİRDİ

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de hava sıcaklıklarının aniden düşmesinin ardından etkili olan kırağı nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçileri bayramın üçüncü gününde ziyaret ederek, çiftçilerle dayanışma gösterdi. Bayram öncesi sıcaklıkların düşmesinin ardından yaşanan kırağı ve don olayı sonrasında, bayramın ilk gününe buruk giren çiftçilerin başta mısır ve pancar olmak üzere, patates, fasulye, soğan, kabak gibi ürünleri zarar gördü. Eskişehir’in Beylikova, Mihallıçcık ve Mahmudiye ilçelerinde merkez ve Ömerköy, Yeniyurt köylerinde tarlalarda mahsullerinin başında olan çiftçilerle bir araya gelen Çakırözer, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Çakırözer’e Beylikova ve Mihallıçcık CHP İlçe Başkanları ile Mihallıçcık Belediye Başkanı Haydar Çorum da eşlik etti.

ÇİFTÇİ İLAÇ VE GÜBRE DESTEĞİ BEKLİYOR

Ürünleri zarar gören bazı çiftçilerin yeniden ekim yaparken, bazı çiftçilerin de sıcaklıkların yükselmesini beklediğini belirten Çakırözer, “ Son bir buçuk yılda Eskişehir’imiz de yaşanan sel, fırtına ve dolu felaketleri çiftçimizi vurdu. Bayramın ilk gününde çiftçimiz bir darbe daha aldı. Pancar, mısır denince akla Eskişehir çiftçisi geliyor. Bayram günündeçiftçimizin en önemli gelir kaynağı meyve ve sebzelerin zarar görmezi çok üzücü. Çiftçilerimizin yaraları derhal sarılmalı. Ürünleri zarar gören çiftçiye ilaç ve gübre desteği verilmeli” dedi.

ARTIK YALNIZ BIRAKILMAMALI

Çakırözer, çiftçilerin yaralarının derhal sarılması çağrısında bulunarak, “Bazı ilçelerimizde ilçe tarım görevlileri gelerek incelemelerde bulunmuş ama bazı ilçelerimizde yaşanan zarar çok fazla. Özellikle bu salgın döneminde gıdanın da ne kadar önemli bir şey olduğunu hep birlikte öğrendik. Hem yurttaşlarımızın gıda yokluğu yaşamaması hem de çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için derhal destek sağlanmalı. Daha önce yaptığımız çağrılara duyarsız kalındı. Çiftçilerimiz artık yalnız bırakılmamalı. Bayrama buruk giren çiftçilerimizin yaralarını hep birlikte sarmalıyız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.