ESKİŞEHİR SANAYİSİNİN LOKOMOTİFİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIMDIR

7 ay sonra biteceği müjdelenen proje, 3 yıl 6 ay ve 6 gün sonra hükümetin el atmasıyla tamamlanacağı bir kez daha müjdelenir. Hem de kim tarafından biliyor musunuz? Tahmin etmekte zorlanmayacaksınız elbette. Savaş Özaydemir’in veliahttı Nadir Küpeli tarafından.

ESKİŞEHİR SANAYİSİNİN LOKOMOTİFİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIMDIR
04 Ekim 2017 Çarşamba 09:11

Yanlış okumadınız.

Çok net söylüyorum Başbakan Binali Yıldırım, “bu kente gelmiyorum” derse Eskişehir sanayisi şartel indirecek.

Ne Eskişehir’in köklü sanayisini, ne de Eskişehir’in sanayi kültürünü avantaja çevirerek, projeler üretip bir üst basamağa çıkarmayı başaramayanlar, Binali Yıldırım’ı şehirde gördükçe kah dosya veriyor, kah bir projenin bitirileceğini müjdeliyor.

Geçen geldiğinde apar topar eline bir dosya tutuşturulan Başbakan Binali Yıldırım, bu gelişinde dosyayı incelemiş. Hem de titizlikle. Ve dünkü ziyaretinde müjdeyi patlatmış. Hangi müjdeyi mi? Açıklayayım.

Biraz sıkılacağınız bu kısımda müjdesi verilen Hasan Bey Lojistik Köyü ile OSB arasındaki bağlantı yolunun makûs talihini anlatacağım.

Tarih 27 Mart 2014 Bakan Nabi Avcı’nın da katılımıyla TCDD ile OSB arasında bir protokol imzalanır. İmza töreninde konuşan Savaş Özaydemir "Toplam 7 ay sonra Organize Sanayi Bölgemize yük trenlerini getirip yükleyip göndermek fırsatımız olacak. Bugün yapılan Hasanbey Lojistik Merkezi'nin büyüklüğü, boyutları ve kalitesine bakarsanız Avrupa standartlarının bile üstündedir" sözleriyle sanayimiz için muhteşem bir yatırım olan projeyi biz ölümlülere müjdeler. Aradan geçen zaman içerisinde kara tren gecikir… Ve sanayiciler arasında belki de hiç gelmeyecek gibisinden dedikodular türemeye başlar. Ama yanılırlar; 7 ay sonra biteceği müjdelenen proje, 3 yıl 6 ay ve 6 gün sonra sil baştan hükümetin el atmasıyla tamamlanacağı bir kez daha müjdelenir. Hem de kim tarafından biliyor musunuz? Tahmin etmekte zorlanmayacaksınız elbette. Savaş Özaydemir’in veliahttı Nadir Küpeli tarafından.

Sonuç şu; kimse üretken olmayan bir Eskişehir sanayisinden söz edemez. Zira bu aralar ziyadesi ile espri üretiyor. Yüzümüzü güldürüyor. İçimizin karardığı bu dönemde yüzümüzü güldürecek esprileri üretmek kadar değerli bir üretim olabilir mi? Sorarım size!

Ayrıca BEBKA raporunu referans alarak yaptığım hesaplamalara göre Eskişehir sanayisinin sorunlarının çözülmesi için Başbakanın 12 kez daha Eskişehir’e gelmesi yeterli olacak.

Bu noktada Harun Karacan’a büyük görev düşüyor. Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra  Başbakan Binali Yıldırım 2 kez Eskişehir’e geldi. Eskişehir sanayisin gelişmesi adına Karacan’ın ne yapıp, ne edip Başbakan Binali Yıldırım’ı kısa süre içerisinde 12 kez daha bu şehre getirmesi gerekiyor. Eskişehir sanayisinin gelişmesi için zannediyorum başka bir çıkar yolumuz da kalmadı artık.

****

Yukarda gördüğünüz fotoğrafta Eskişehir sanayimizin yegâne lokomotifi Başbakan Binali Yıldırım’ın eylül ayında gerçekleştirdiği ziyarettendir.

Başbakan Yıldırım'ın şaşkınlığı fotoğrafa yansımış. Zannediyorum, kendisine sanayi odası başkanı olarak davranılmasından dolayı bir hayli şaşırmış.

Adam ülkeyi mi yönetsin, yoksa Eskişehir sanayisine mi el atsın… Ciddi bir muamma içinde…

Bir sonraki gelişinde eminim ki cebine Eskişehir sanayisi ile ilgili projeleri koyup gelecek.

O yapar, birileri müjdeler ne de olsa.

Ama benim tavsiyem: Savaş Özaydemir’in hazır seçimler 6 ay ertelenmişken Başbakan Binali Yıldırım’ı ESO başkan adayı olarak işaret etmesi yönünde olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.