ESKİŞEHİR'E ÖĞRENCİ GELMEYECEK OLMASINI CHP'Lİ SÜLLÜ DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir’de üniversitelerin yeni eğitim ve öğretim dönemi için aldığı uzaktan eğitim kararının devam eden Covid19 küresel salgın tehdidi nedeniyle doğru olduğunu belirterek karardan etkilenecek şehir esnafı için de bakanlığın gerekli desteği sağlaması gerektiğini söyledi.

ESKİŞEHİR'E ÖĞRENCİ GELMEYECEK OLMASINI CHP'Lİ SÜLLÜ DEĞERLENDİRDİ
07 Eylül 2020 Pazartesi 14:04

Kontrol altına alınamayan Covid-19 salgını sebebiyle Eskişehir’deki üniversitelerin sonbahar döneminde ağırlıklı olarak uzaktan eğitim verecek olması kararına sağlık açısından saygı duyulması gerektiğini söyleyen CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, diğer yandan Eskişehir ticaretinde oluşacak kayıpların giderilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sektörlerin ihtiyaçlarına göre bir mali destek planı yapmasının gerekli olduğunu belirtti.

Dr. Jale Nur Süllüekonomik kriz sebebiyle zor günler geçiren esnafın salgın nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kaldığı ve bu sürece hazırlıksız yakalandığını belirterek esnafın yaralarını henüz saramadığını söyledi.“Yüksek kira bedelleri,stopaj, vergi, elektrik, sigorta primleri ve işçi giderleri ile başbaşa bırakılan esnaf çözüm beklerken yönetilemeyen süreç sebebiyle salgının yeniden yükselişe geçmesi, toplumsal yaşam içinde yeni önemlerin alınmasını zorunlu kılıyor. Salgın öncesi de yanlış ekonomi politikaları sonucu geldiğimiz süreçte mali yük içinde çıkılamaz bir hal aldı. Çaresizlik içinde kapatma veya devretme kararı alan esnaf sayısı her geçen gün artıyor” dedi.

Anayasa'nın 173. maddesini hatırlatan Süllü"Devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır" demekte icra dairelerinde 23 milyon dosya var. Sosyal devlet oluşan sorunları tespit ederek çözüm bulmak sorumluluğu taşımaktadır. Yaklaşan tehlikeyi önceden tespit ederek ‘ben senin yanındayım’ demesi gerekmektedir ama Eskişehir esnafının yine yalnız bırakılacağı kaygısını taşıyorum. Bir yandan üniversiteli gençlerimizin sağlığı için gerekli kararlar alınırken diğer yandan öğrencilere yönelik hizmet veren iş yerlerinin bu süreçte ayakta kalabilmesi için bir çalışma yapılması gereklidir.” derkenbu çalışmaların yapılması ve Eskişehirli esnafın oluşacak sorunlarının çözümü için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdiklerini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.