Eskişehir'de partiler başkansız kaldı

24 Haziran'da yapılacak olan erken seçimler için 4 İl Başkanı istifa kararı aldı.

Eskişehir'de partiler başkansız kaldı
26 Nisan 2018 Perşembe 12:46

Erken seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağının açıklanmasının ardından Eskişehir'de siyaset bir anda kızıştı.

Mecliste sandalyesi bulunan partilerin Eskişehir İl Başkanları milletvekili adayı olabilmek için bir biri ardında istifa kararı  alıyor.

İstifasını ilk açıklayan isim CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar oldu. Özkar, istifa dilekçesini İl Yönetimi'ne sunduğu öğrenildi.

Özkar'ın istifasını AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü takip etti. Ünlü, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için istifa kararı aldığını yönetim kuruluna bildirdi.

MHP İl Başkanı Kadir Bıyık da istifa kararı aldığı ve dilekçesini yakın zamanda yönetime sunarak milletvekilliği adaylığını açıklayacağı ifade edildi.

Son olarak İYİ Parti İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu'nun istifasını gündeme getirdiği ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından milletvekilliği adaylığını açıklayacağı belirtildi.

YENİ İL BAŞKANLARI NE ZAMAN ATANACAK?

İl Başkanlarının istifasının ardından siyasi partiler başkansız kaldı. Seçimlere çok kısa bir zaman olduğu için Parti Yönetim Kurulu'nda İl Başkanlığı görevi için belirlenecek olan isimler bir an önce Genel Merkez'e bildirilecek. Kentteki seçim çalışmalarının aksamaması ve sorun yaşanmaması için parti Genel Merkezleri kısa zamanda yeni İl Başkanlarını belirlenerek görevlerine başlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.