ERDOĞAN: ESKİŞEHİR’İN KADERİNİ DEĞİŞTİRELİM

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Eskişehir’e geldi. Vilayet meydanında gerçekleşecek olan mitingde konuşan Erdoğan, “Gelin artık şu Eskişehir’in kaderini değiştirelim Eskişehir’den müjdeyi bekleyelim mi?” dedi.

21 Mart 2019 Perşembe 15:46

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Eskişehir’e geldi. Vilayet meydanında gerçekleşecek olan mitingde konuşan Erdoğan, “Gelin artık şu Eskişehir’in kaderini değiştirelim Eskişehir’den müjdeyi bekleyelim mi?” dedi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Sizleri yürekten selamlıyorum Eskişehir. Bugün Balkanlardan Türkistan'a kadar muazzam bir coğrafyanın karşıladığı Nevruz bayramı, tüm Anadolu'nun nevruz Bayramını hep birlikte tebrik ediyoruz. Eskişehir şehrine ve ülkene, Milli iradeye, istikbal ve istiklaline, hizmet eser yatırım ve kalkınma siyasetine, gönül belediyeciliğine sahip çıkıyor musun? “

DEVRİM OTOMOBİLİ BU TOPRAKLARDA YAPILDI
Burası milli mücadele ruhunun İstiklal Savaşı ile şahlandığı topraklardır. İlk yerli otomobil devrim bu topraklarda yapıldı. Ne yazıktır ki yerli ve milli olana tahammül edemeyen CHP tarafından sabote edildi.

17 YILDA 22 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK 
Biz Eskişehir’i sevmekle kalmadık. Aynı zamanda eserlerle kavuşturduk. 17 yıldır Eskişehir’e  Toplam 22 katrilyon liralık yatırım yaptık. . Eskişehir’e üçüncü devlet üniversitesini Eskişehir Teknik Üniversitesi’ni kurduk. 9 bin kişi kapasiteli yurtlar açtık. Toplam 23 adet sağlık tesis, 224 kilometre yeni yol 72 tarihi eser restorasyon, 33 bin kişilik yeni stadyum, YHT,  2 bin 907 yeni derslik, 800 milyon liralık sosyal yardım bunları biz yaptık. Bay Kemal, bu gördüklerin sadece Eskişehir. Bunları biz yaptık. Bay Kemal bunları senin belediyen değil. Biz yaptık, senin belediyenin bir alt geçidi var mı? Bunları yapan biziz. Eskişehir’i hızlı trenle bir merkez haline getirdik. İnşallah şehir hastanemiz de bitiyor. Birkaç yıla kadar Eskişehir ve Sivrihisar’da 4 bin 500 kapasiteli yurt daha açıyoruz Eskişehir gençlik merkezi ve spor salonu inşa ettik. Eski stadın yerine yapacağımız Millet Bahçesine de başladık, inşallah bu yıl da bitireceğiz. Cumhuriyet Tarihi müzesinin restorasyonunu tamamladık. 

ESKİŞEHİRSPOR’A ZERRE SAHİP ÇIKMIYOR
Burasının Belediye Başkanı Eskişehirspor’a bile zerre kadar sahip çıkmıyor. Bir zamanlar ES ES diye inleyen spor kulübünün desteğe ihtiyacı var. Halkıyla bütünleşemeyen belediye olmaz. 

ESKİŞEHİR TÜRK DÜNYASI EĞİTİM DÜNYASI OLACAK 
Eskişehir’i 2019 Türk dünyası eğitim başkenti olarak ilan ettik. Eskişehir’e eğitim alanında önemli hizmetler getireceğiz.  1081 yataklı Şehir hastanemizi yapıyoruz, artık sona geliyoruz. 600 yataklı Yunusemre Hastanesini Eskişehir’e kazandırdık. Bay Kemal senin bundan haberin var mı? Ben sadece Eskişehir’i konuşuyorum, Türkiye’yi değil. 

ESKİŞEHİR’İN KADERİNİ DEĞİŞTİRELİM 
23 tesisi Eskişehir’e kazandırdık. Bu adamlar sabah yalan akşam yalan, bakıyorsunuz benim CHP’ye gönül veren kardeşlerim hala bu adamın peşinden gidiyor. Sabah akşam yalan söyleyen bu adama karşı 9 gün iyi bir çalışma yapıyor muyuz? Gelin artık şu Eskişehir’in kaderini değiştirelim 

SARICAKAYA, ALPU YOLUNU BU YIL TAMAMLIYORUZ 
Sarıcakaya, Alpu, Mihalıççık yolunu bu yıl tamamlıyoruz.  Eskişehir’i önce Ankara, Konya, İstanbul, Kocaeli ve Bilecik ile YHT ile bağladık mı. Bay Kemal senin bundan haberin yok.  Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Antalya YHT projesi ile şehrin demir ağı genişleyecek. Son 17 yılda 9 baraj, 8 göleti Eskişehir’e kazandırdık. Bay Kemal bundan haberin var mı? Eskişehir 105 dekar araziyi sulamaya açtık. Eskişehir’de bugüne kadar çiftçilerimize 1,6 milyar dolar tutarında tarımsal destek verdik.  Eskişehir’e 185 tarımsal tesisin kurulmasını sağladık.  Eskişehir’de son 17 yılda 19 araştırma geliştirme merkezi, Sivrihisar OSB’yi faaliyete geçirmek için çalışmaları başlatıyoruz. 

URAYSİM’İN BU YIL TEMELİNİ ATIYORUZ 

Anadolu Üniversitemiz bünyemizde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz. Projesi bütçesi, yeri her şeyi belli. Hızlı tren ve metro vagonlarımızın testlerini artık yurt dışında yapmak zorunda kalmayacağız. Bu merkezin ülkemize yıllık 1,5 katrilyon katkısı olmasını bekliyorum. Türkiye'nin ilk 2000 beygir gücündeki helikopter motoru TUSAŞ'a teslim edildi. 

ESKİŞEHİR’İ FARKLI BİR YERE TAŞIYACAĞIZ
Eskişehir, 31 Mart’ta gönüller kazanarak yolumuza devam etmeye hazır mısınız?  Eskişehir 31 Mart’ta Cumhur İttifakı ile yeni müjdeleri veriyor muyuz? Eskişehir’i yeni dönemle farklı bir yere taşıyacağız. 

Mitingde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Eskişehir Milletvekilleri, İl Başkanı Zihni Çalışkan ve belediye başkan adayları yer aldı. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.