ENGELLERSENİZ, ESKİŞEHİR KAYBEDER

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Karapınar TOKİ 2’inci etap ve Sanayi Çarşısıyla ilgili olarak, “Eskişehir’in en temel iki dönüşüm projesi, iktidarda partisi yetkilileri tarafından engellenmeye çalışılıyor. Engellerseniz Eskişehir kaybeder” dedi.

ENGELLERSENİZ, ESKİŞEHİR KAYBEDER
07 Eylül 2017 Perşembe 10:38

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde MHP’li Mustafa Ünal, Başkan Kazım Kurt’a Osmangazi Mahallesi’ndeki Pazaryeri,  Sanayi Çarşısı ve Karapınar’daki TOKİ 2’inci Etap ile ilgili çalışmaların ne zaman başlayacağını sordu.

“Osmangazi Pazaryeri ihale aşamasında, teknik ekip çalışıyor”

Başkan Kurt, Osmangazi Mahallesi’ndeki kapalı pazaryeri ile ilgili olarak, “Osmangazi Pazaryeri ihale aşamasındadır. Teknik ekibin çalışması devam ediyor. Ancak 2017 yılı ciddi anlamda ekonomik sıkıntıların olduğu bir yıl. Yatırımcı bulmakta zorlanıyoruz. Daha önce bir kez ihaleye çıktık. Katılan olmadı. Ekim ayına yetiştirmeye çalışacağız. Yatırımcı ya da müteahhit bulma konusunda sıkıntılar olduğunu bütün Eskişehir’in bilmesinde fayda var” dedi.

“Karapınar 2’inci Etap Projesi maalesef TOKİ tarafından sürdürülmek istenmiyor”

Karapınar TOKİ 2. Etap Projesi ve Sanayi Çarşısıyla ilgili soruya da yanıt veren Kurt, “Karapınar 2’inci Etap Projesi maalesef TOKİ tarafından sürdürülmek istenmiyor. TOKİ ile aramızdaki her türlü iletişime rağmen bir sonuç çıkmadı. Yapılan yazışmalarda vatandaşlarımıza TOKİ tarafından; ‘Biz henüz ne yapacağımıza karar vermedik. Karar verdiğimiz zaman Odunpazarı Belediyesi’ne bildireceğiz’ yanıtı veriliyor. Odunpazarı Belediyesi’nin de bu konuda TOKİ’ye 2,3 önerili yazışmaları vardır. Bu yazışmalardan henüz bize de olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş olmadı.

“Eskişehir’in en temel iki dönüşüm projesi, iktidarda partisi yetkilileri tarafından engellenmeye çalışılıyor”

Karapınar TOKİ 2.Etap Projesi ile Sanayi Çarşısı Dönüşüm Projesi, Eskişehir’in en temel dönüşüm ihtiyaçlarından ikisi olmasına rağmen maalesef iktidarda partisi yetkilileri tarafından engellenmeye çalışılıyor. Bunu net olarak söylüyorum. Gruptaki arkadaşlarımız da bilsin. Bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyorum. Aynı Gündoğdu Mahallesi’ndeki afet riskli alan gibi bu da muallakta kalacak bir noktaya doğru gitmekte. 

 

“Eskişehir’de bu işlerin yapılmasını engellemek kime ne kazandırır”

Her türlü girişimde bulunmamıza rağmen ne yazık ki olumlu bir yaklaşım göremedik. Bu yaklaşımımı göremememizin sebebi olarak da, maalesef Eskişehir’deki yerel politikacıların Ankara’da yaptıkları müdahaleler olduğunu net olarak biliyorum. Bunu bir siyasi çekişme haline getirmek ne Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir şey kazandırır, ne Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir şey kaybettirir. Ama Eskişehir kaybeder.

“Karapınar 2.Etap ve Sanayi Çarşısında Duvara toslamak üzereyiz…”

Erenköy Mahallesi’nden bir vatandaşımız geldi. Diyor ki; ‘Ne olacak bizim halimiz?’ Biz Odunpazarı Belediyesi olarak bu soruya cevap verememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çünkü Gecekondu Önleme Kanunu’na göre yetki TOKİ’ye geçmiş. TOKİ burada herhangi bir hukuki tasarrufta bulunmadığı sürece belediye olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Biz yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Görüşmeye çalışıyoruz. Ama maalesef şuana kadar Karapınar 2.Etap ve Sanayi Çarşısında Duvara toslamak üzereyiz. Adalet ve Kalkınma Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımızdan bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.