“Emekçinin gelecek teminatı için sonuna kadar direneceğiz”

Emekçilerin gelecek teminatı olan kıdem tazminatının ‘Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ adıyla fona devredilmesi yönündeki çalışmalara CHP’den tepki geldi. Tek adam yönetiminin savurganlığının işçiye ödetilemeyeceğini söyleyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kıdem tazminatı yok edecek girişimlere karşı sonuna kadar direneceklerini söyledi. Çakırözer, “Aynı işsizlik fonunda yaptıkları gibi tek adam yönetiminin israfını, savurganlığını işçiye, yoksula ödetmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz! İşçinin alın teri, geleceği, çocuklarının düğün, ev parası kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.

“Emekçinin gelecek teminatı için sonuna kadar direneceğiz”
28 Haziran 2020 Pazar 13:17

“EMEKÇİNİN ALIN TERİNİN GASPINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hükümetin emekçinin kıdem tazminatının fona devredilmesine ilişkin çalışmalarına tepki gösterdi. Çakırözer, yaptığı yazılı açıklamasında, emekçilerin kazanılmış haklarınıgasp edecek her türlü girişime karşı mücadele vereceklerini dile getirdi. Çakırözer, “Açlık sınırının 2 bin 500, yoksulluk sınırının ise 8 binlere yaklaştığı, milyonların iş aradığı böyle bir dönemde işçinin teminatı kıdem tazminatına el koyacak girişimlerde bulunulması asla kabul edilemez. Hükümetin amacı emekçiyi korumak değil.  Koronavirüs salgının ekonomiye ağır hasar verdiği böyle bir dönemde bunu yeniden gündeme getiriyorlar. Hükümetin kıdem tazminatını ortadan kaldırma, fona devretme ve tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında yok etme girişimlerine karşı emekçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“ISITIP ISITIP GÜNDEME GETİRMEKTEN VAZGEÇİN”

Çakırözer, hükümetin emekçinin kıdem tazminatını fona devrederek kendisine yeni bir finans kaynağı yaratmak istediğini söyleyerek, “Tıpkı işsizlik fonunda yaptıkları gibi ranta, yurttaşın geçmediği yollara, köprülere, uçmadığı havalimanlarına, kendi müteahhitlerine kaynak yaratmak istiyorlar. Tek adam yönetimin israfı, savurganlığı işçinin, emekçinin sırtına yüklenemez. Artık yeter! Kendinize yeni finans kaynağı yaratmak için emekçinin geleceği kıdem tazminatını ısıtıp, ısıtıp gündeme getirmeyin” dedi.

“SENDİKALARIN VERECEĞİ KARARIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Çakırözer, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman emekçinin ve onların temsilcisi sendikaların yanında olduklarını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu;

“Kıdem tazminatı, çalışanların geleceği, alın terinin karşılığıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi de bugün de emekçilerimizin ve hangisi olursa olsun onların hakkını koruyan sendikalarımızın yanındayız. Hükümetin kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya yönelik her türlü girişimi ile fona devredilmesi ve tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında yok edilmesine karşı emekçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kıdem tazminatı konusunda sendikaların vereceği kararın sonuna kadar yanında olacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.