EMEK PARTİSİ: KAYIT DIŞI 600 BİN ÇOCUK VAR

EMEK Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, CHP tarafından hazırlanan ‘çocuk emeği sömürüsü’ raporuna ilişkin rakamları paylaştı. Rapora göre Türkiye'de kayıt dışı 600 bin çocuk işçi var. Çırak ve stajyerlikle bu rakam bir milyonun üzerine çıkıyor.

EMEK PARTİSİ: KAYIT DIŞI 600 BİN ÇOCUK VAR
21 Nisan 2019 Pazar 16:19

Raporda, şu tespitler yer aldı:

“Dünya genelinde 159 milyon çocuk işçi bulunurken, Türkiye genelinde de 1 milyondan fazla çocuğun emeği sömürülüyor. Türkiye’de son 3 yılda 190 çocuk iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.  Türkiye’de özellikle mesleki eğitim adı altında çocuk işçiliği yasal hale getirilerek, milyonlarca çocuk ucuz iş gücü olarak kullanılıyor. Türkiye’de 2015 yılında çocuk çırak işçi sayısı 245 bin iken şu an çırak olarak çalıştırılan çocuk işçi sayısı 1 milyonu aştı. Türkiye genelinde 600 bin civarında çocuk kayıt dışı olarak çalışıyor. Türkiye’de 2016-2018 yılları arasında en az 190 çocuk iş cinayetlerinde can verdi.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.