EMEK Partisi: '10 Ekim davasında adalet yerini bulana kadar takipçisi olacağız'

EMEK Partisi İl Yönetimi ve parti avukatları adına açıklama yapan Heval Yıldız Karasu, yaklaşık üç senedir devam eden ve 103 insanın öldüğü 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamı davasını değerlendirdi.

EMEK Partisi: '10 Ekim davasında adalet yerini bulana kadar takipçisi olacağız'
05 Ağustos 2018 Pazar 17:29

Karasu, 103 insanın öldüğü davanın sonuçlandığı, 9 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bir sanığa da katliama iştirakten suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

“Beklentilerin gerisinde kalan bir karardır”

“İlk bakışta bu karar, mahkemenin sanıklarına çok ağır ceza verdiği ve kamu vicdanını rahatlatan bir karar olduğu izlenimini verse de bu karar biz avukatların ve davanın takipçilerinin beklentilerinin ve ısrarının çok çok gerisinde kalan bir karardır” diyen Karasu,  Zira bu kararda sadece; IŞİD’in tetikçileri, azmettiricileri ve onlara yardım ve yatakçılık yapanlar cezalandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

“Arkasındaki güçler açığa çıkarılmadı”

Delillerin çok net açığa çıktığı halde katliamın asıl sorumlularının yargılanmadığını iddia eden Karasu, “Mahkeme, delillerle çok net açığa çıktığı halde bu katliamın asıl sorumluları olan devlet görevlilerini yargılamaktan ve cezalandırmaktan kaçınmış suç duyurusuyla vicdanını rahatlatma yöntemini seçmiştir. Zira biz avukatların gayretiyle ortaya çıkarılan ve mahkemenin bilgisine sunulan resmi rapor ve belgeler ve mağdurların ifadeleri de açıkça göstermektedir ki; Devlet görevlilerinin Antep’ten Ankara’daki katliam mekanına kadar uzanan “ihmal”, “göz yumma”, “koruyup kollama” tutumu olmasaydı, IŞİD’in bu katliamı gerçekleştirmesi mümkün olmayacaktı” dedi.

“Bu dava biz bitti demeden bitmez”

Karasu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu dava, biz bitti demeden bitmez. Gar katliamı başta olmak üzere IŞİD’in diğer katliamları insanlığa karşı işlenen suçlardır. Katiller zamanaşımından yararlanamaz. Tek tek bütün tetikçiler, bu cinayet örgütünün bütün üyeleri, destekçileri, siyasi hamileri yargılanıp cezalandırılmadan dava bitmiş sayılamaz. Bizler, bütün suçluların yargılanması ve cezalandırılması talebimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hukukçular, olarak katliamların delillerini toplamaya ve kamuoyuna açıklamaya devam edeceğiz. Katliamların ülkemizdeki siyasi sorumlularının hesap vermesi mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.