EKMEK İÇİN KAVGA EDEN AK PARTİLİ KADINLAR

SONER UÇAK YAZDI...

EKMEK İÇİN KAVGA EDEN AK PARTİLİ KADINLAR
25 Kasım 2020 Çarşamba 04:51

Son 3-4 gündür CHP İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ve AK Parti ilçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu arasındaki söz düellosunu merak etmesek dahi, merak etmemiz gereken bir konuymuş gibi izliyoruz.

Askıda ekmek için kavga eden kadınların ifşası ile başlayan tartışmada kısa süre içinde ekmek için kavga eden kadınlar buharlaşıp, yok olacak ve en nihayetinde tartışmalar, ülke genelinde olduğu üzere, iki kişi arasında ve belki de biraz da tarafların dahil olacağı irrasyonel bir alana kayacaktı.  

Nitekim, çok fazla beklememiz de gerekmedi.

Gerilim, askıda ekmek için kavga eden kadınların çok uzağına, pek de bizi alakadar etmeyen bir alana çekildi ve orada da yok olup gideceğe benziyor.

Tartışmanın başladığı yer de başlıyor bizi umutsuzluğa iten o bekleyiş.

Ekmek için kavga eden kadınların varlığından rahatsız olan Dalgıç’ın ekibini toplayıp, böyle insanlar var, onlar için ne yapabiliriz demesi, ardından neden ekmek kavgası yapan bu insanlar hala AK Parti’ye oy veriyorlar araştırması yapması, sebepleri ve sonuçları içeren bir açıklama ile derdini anlatması, konuyu bir merak malzemesi olmaktan çıkararak, ülkenin ve şehrin ortak sorunu olmaya daha da yaklaştırabilirdi. Acı bir manzarayı; heyecana malzeme kılmaktansa, toplumda ortak kaygıya dönüştürmek anlaşılır bir tutum olabilirdi.

Dalgıç’ın sonrasında belki de en son istifa çağrısı yapması beklenen en azından gereken “ki  Dalgıç’ın son açıklaması neden böyle olması gerektiğini çok iyi bir şekilde anlatıyor” Hakan Çizmelioğlu’nun kulağı tutabileceği en ters noktadan tutma pahasına yaptığı içi boş açıklama ardından Dalgıç’ı istifaya davet etmesi merak etmesek bile, merak etmemiz gerekliliğini tavana çıkardı.

Öyle ya, gerekli olmazsa neden önümüze böyle bir konu, böyle açıklamalar gelsin…

Mesela kadınların askıda ekmek için kavga etmesi sonrasında Çizmelioğlu’nun böyle bir durum varsa, çözmek için elimizden gelen ne varsa yapacağız demesi “ki ellinden pek bir şey gelmeyeceği kanısındayım” belki merağımızı gıdıklamaya meyil etmiş konuyu, toplum adına işe yarar bir hale dönüştürebilirdi.

Lafı uzatmaya gerek yok.

O sert konuştu, bu sinirlendi manşetlerinin ekmeksiz vatandaşlardan daha çok dikkat çekeceği de bir gerçek.

Belki de, ekmek için kavga eden kadınlar üzerine afilli ve içi boş laflar etmektedir tüm hüner.

Her şey üzerine okkalı, uçları sivri laflar ederek, hiç bir şey yapmamak, yapamamaktan geçiyordur oralara giden bütün yollar beki de …

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.