DÜNDAR ÜNLÜ: TERMİK SANTRALİ BİLİM ADAMLARI TARTIŞSIN, TAKDİRİ KAMUOYUNA BIRAKALIM

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehir’in en önemli gündemi haline gelen Termik Santral’in bilimsel bir zeminde tartışılması gerektiğini söyledi. Ünlü, “ Bu konu şuan siyasi bir argüman olarak kullanılıyor. Bilimsel olarak konuşulsun takdiri kamuoyuna bırakalım.” dedi.

DÜNDAR ÜNLÜ: TERMİK SANTRALİ BİLİM ADAMLARI TARTIŞSIN, TAKDİRİ KAMUOYUNA BIRAKALIM
29 Aralık 2017 Cuma 12:33

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Parti İl Binası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ünlü, Termik Santral konusunun siyasi olarak kullanıldığını savundu. “Biz bu şehrin zehirlenmesine, kötü bir yatırım gelmesine, ekolojik dengenin bozulmasına razı değiliz.” diyen Ünlü, Termik santralin bilimsel bir zeminde tartışılması gerektiğine dikkat çekti.

DEVLET VATANDAŞINI ZEHİRLER Mİ?

Ünlü açıklamasına şöyle devam etti. “Ama Termik Santral tartışmaları bilimsel verilerle tartışmıyor. Koca koca adamlar yüzüne maske takıyor. Siyaseti bu kadar düşürmeyelim. Termik Santral bahanesiyle yapamadıkları işleri gizlemek gibi bir politika var. Termik santrali eleştirirken, ‘Biz öleceğiz, zehirleneceğiz, kanser vakaları artacak, doğa ölüyor’ diyorlar. Bir devlet vatandaşını zehirler mi? Kanser yapar mı? Böyle bir politika izler mi? Bunu sormak lazım.” dedi.

BİLİM ADAMLARI KONUŞSUN

Bu termik santral meselesini bilimsel olarak incelenmesi gerektiğine değinen Ünlü, "Hangi teknoloji ile yapılıyor. Hangi altyapı kullanılacak. Atık nasıl atılacak. Suyu nerede kullanılacak? Termik santralle ilgili ihtisas sahibi bilim adamları çıksın ve bilimsel bir zeminde tartışılsın ve konuşulsun. Termik Santral neden yapılıyor? Çünkü orada büyük bir enerji var. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi burada da bir enerji var. Devletimiz de dışa bağımlılığı azaltmak için buradaki kömürü kullanmak gayesinde. Bu tartışılsın. Bu şuan tamamen siyasi bir argüman olarak kullanılıyor. Bilimsel olarak konuşulsun takdiri kamuoyuna bırakalım.”

ENERJİ FAZLALIĞI GERÇEK RAKAMLARLA AÇIKLANSIN

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in bir televizyon programında ‘Türkiye’de şuan enerji fazlalığı var sözlerini de değerlendiren Ünlü, “Türkiye’de enerji fazlalığı varmış. Enerji Bakanlığı merakla bekliyor ne demek istediğini. Reel rakamlarla Türkiye’deki enerji fazlalığını Belediye Başkanı açıklasın. Eğer varsa enerji politikalarını değiştirmemiz lazım o zaman. Bize oyun oynayarak değil. Gerçek rakamlarla bunu açıklasın. Açıklarlarsa Türkiye’ye ciddi manada katkı yapmış olurlar.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.