DP’Lİ TURFAN: BİRBİRLERİNE ‘ZÜRRİYETSİZ’ DİYENLER BUGÜN BERABERLER

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Eski Üyesi Adnan Turfan, “Türkiye’de enflasyon yüzde 70’e yaklaştı. Türk halkı geçinemiyor, aç” dedi.

DP’Lİ TURFAN: BİRBİRLERİNE ‘ZÜRRİYETSİZ’ DİYENLER BUGÜN BERABERLER
03 Şubat 2019 Pazar 17:22

Demokrat Parti’nin haftalık Pazar toplantısına 20. Dönem Çanakkale Milletvekili ve Eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar ile Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Eski Üyesi Adnan Turfan da katıldı. Toplantıda konuşan ve ekonomik krize değinen Turfan, “Türk halkının maalesef eskiden birkaç senelik hafızası vardı. Arkasından 6 aylığa düştü şimdi 15 günde unutur oldu. Yapılanları unutuyor, neredeyse hayat pahalılığını unutur hale geldi. Unutturuluyor. Geçmişte eğer bizim görev yaptığımız sıralarda ben Doğru Yol Partisi Genel Sekreter Vekilliği yaparken 85 kuruşa buğday alıp, 6 liraya mazot satsaydık, sokağa çıkarmazlardı bizi. Meclis’in hiçbir görevi yok. Böyle bir sisteme oy verdi Türkiye. Freni olmayan, balatası olmayan, halkın hakkını hukukunu savunmayan bir sisteme oy verdi Türkiye. Kararnamelerle yönetilen bir ülke haline geldi ülke” diye konuştu.

SİYASET KALİTESİNİ YİTİRDİ

Türk halkının geçinemediğini ve aç olduğunun altını çizen Turfan, “Enflasyon maalesef işçiye memura verilen 18 hesaplanıyor. Türkiye’de enflasyon yüzde 70’e yaklaştı. İyi peynir almaya kalkarsanız 30 lira, zeytin 25 lira, yağ beş kilosu geçen sene 18 lirayken bu sene 35 36 lira. Türk halkı geçinemiyor, aç. Bankalara borç bini aşmış. Türkiye’de 250 milyon kart var. Herkesin cebinde 4 tane kart var. Ondan alıp ona çeviriyor. Özellikle borçlandırılıyor. Hükümet Türk halkını borçlandırıyor. Bunun sonu sıkıntıdır. Bu krizi Türkiye çok zor çözer. Açlık sofuluğu bozdurur. Biri bir taraftan örtmek için Sivas’tan cennete vaat yapıyor, biri bir taraftan Allahın bütün umreleri cumhurbaşkanının üstünde diyor. Hâşâ höst diyen de yok. Bu nasıl siyaset anlamak mümkün değil. Hayat pahalılığı almış başını gitmiş, kimse söz söylemiyor. Zaten söz söylerse hemen bir gece alırlar. 1980’e kadar çok laf söyledim. Rahmetli Ecevit’ten, Erbakan’dan özür diliyorum. Birbirlerine ‘kadayıfın altı kızardı’ lafının dışında ‘şerefsiz, haysiyetsiz’ demediler, birbirlerine hakaret etmediler. Bugün diz boyu. Birbirlerine ‘zürriyetsiz’ diyenler bugün beraberler. Böyle siyaset olur mu? Siyaset kalitesini yitirdi” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.