DOĞAN: HERKES ADAY OLABİLİR

AK Partili Doğan, belediye başkan adaylığı iddialarıyla ilgili “Bizim partimizin bir disiplini var. Bize, ‘Aday ol’ derlerse, aday olarak üzerimize düşeni yaparız” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: HERKES ADAY OLABİLİR
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:26

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, ES TV’de gazeteciler Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.

İsmi Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olarak geçen Doğan, bu iddialar için; “AK Parti siyaseti adına kazanılması en zor bölgelerden birindeyiz. AK Parti olarak Odunpazarı’nda siyaset yapmak çok kolay değil. İzlediğimiz politika, ortaya koyduğumuz enerji ve sinerji bu anlamda burada bir kazanılma iradesini ortaya koyuyor.  Bize soruyorlar; ‘Belediye başkanı olacak mısınız? Böyle bir eğiliminiz var mı? Aday mısınız?’ Bizim kesinlikle böyle bir şey söylememiz mümkün değil. Bizim partimizin bir disiplini var. Partimizin gerekli kurulları var. Büyüklerimiz var. Onlar otururlar, konuşurlar, değerlendirirler… Hangimize bu görev verilirse verilsin bunu en iyi şekilde yapmaya gayret edecek bir yapı ortada.

Bize büyüklerimiz ne derse, partimiz ne derse biz onu bulundururuz. Bize deseler ki ; ‘sen burada ilçe başkanısın. İlçe başkanı olarak bu seçimi kazan.’ Biz ilçe başkanı olarak üzerimize düşeni yaparız.  ‘Aday ol’ derlerse, aday olarak üzerimize düşeni yaparız. ‘Sen burayı bırak, başka bir arkadaş gelsin, burada sandığın başında otur’ dediklerinde de bir parti disiplini içerisinde üzerimize düşeni yaparız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Herkes aday olabilir.

2019’da Eskişehir değişime hazır olsun. Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı’nda milletimiz yetkiyi verdikten sonra şehrin vizyonunda, geldiği nokta itibariyle ne kadar büyük bir değişim olacağını 5 yılda herkes çok net bir şekilde görecektir. Şunu diyebilirsiniz; ‘Odunpazarı iki dönem sizdeydi, kaybettiniz.’ O dönem ile bu dönem arasında çok ciddi farklar var. AK Parti ciddi tecrübeler edindi. Kaybetmeyi öğrendi. Kazanmayı öğrendi. Dolayısıyla bu işlerin nasıl olduğunu, nasıl yapıldığını hepimiz artık daha net bir şekilde öğrenmiş bulunuyoruz” yorumunda bulundu.  

“Termik santral siyasal zeminde tartışılıyor”


Doğan, Eskişehir’e kurulması planlanan termik santralle ilgili; “Bence meseleyi çok fazla siyasal zeminde tartışıyoruz. İşin sağlıklı tartışılabilmesi için sağlıklı bir ortam oluşur. O zaman hepimizde gerekenleri söyleriz. Ama şuanda söyleyeceğimiz her şey bizi ilerisi için bağlayacağını bildiğimiz için çok net şeyler söylemek istemiyoruz. O anlamda zaten bende yetkili değilim. Şuanda mevcut, yerelde şehri yönetenlerin işi başka bir boyuta taşımaya çalıştıkları çok aşikar. İşi çok fazla siyasallaştırdıkları, doğru bir tartışma zeminin dışına çıkardıklarını, uzaklaştırdıklarını çok net görüyoruz. Bu art niyetli davranışların karşısında da bu tartışmanın içerisine girmeyi de çok doğru bulmuyoruz açıkçası” diyerek yanıt verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdulkadir çelik - 6 yıl önce
Volkan beşkanım istikamet üzere olduğun müddetçe dualarımız seninle beraber durmak yok yola devam