DEMOKRAT PARTİ’DEN ‘HAİN’ TEPKİSİ

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Fevzi Yalçın, 'hayırcı'lara 'terörist' imasında bulunarak kutuplaşma yaratanlara çok sert tepki gösterdi. Yalçın, “Dönüp aynaya baksınlar” dedi.

DEMOKRAT PARTİ’DEN ‘HAİN’ TEPKİSİ
05 Mart 2017 Pazar 18:27

Yalçın, partisinin haftalık Pazar toplantısında partililere seslendi. Yalçın’ın gündeminde referandum vardı. Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün evet diyenlerin önümüze koyduğu argümanlar şunlar; ‘İşsizlik azacak.’ 15 yıldır iktidarsınız.  ‘Terör bitecek.’ Bitmiş bir terörü siz hortlattınız. Hendekler sizin zamanınızda kazıldı.  Suriye politikanız iflas etti.  ‘Hayır’ oyu verenleri hain ilan ettikleri bir zamanda şunu sormak isterim. Nevruz’da okunan mektup Demokrat Parti ya da muhalefetlerin iktidarlarında okunmadı. Habur sınır kapısındaki PKK’lı teröristlerin girdikleri gün ayaklarına hakim ve savcılar bizim tarafımızdan gönderilmedi. Eğer bir şey anılacaksa aynaya bakmaları gerekir. ‘Fettullah terör örgütü’ sızdı. Hayır, Fettullah terör örgütü sızmadı. Fetullah terör örgütünün mensupları yerleştirildi. Bütün bunların hepsine baktığımız zaman böylesine yetkilerin bir insana bırakılması halinde Türkiye’nin bundan sonraki zaman diliminde neyle karşılaşacağını anlayamayabiliriz. O yüzden diyoruz ki; parlamenter rejim, yürütmenin denetimini sağlayan en önemli mekanizmalarından bir tanesidir. Bir yanlışlık olduğu iddiası söz konusu olduğunda milletin bilgi sahibi olma imkanı sağlayan yegane yerdir. Milletin elinden bu alınmak isteniyor.  Biz diyoruz ki, parlamenter rejimin varsa eksiklilerini giderelim. Yürütmenin daha iyi hale gelmesini sağlayalım. İddiamız, önerimiz budur. 1876, 1 Meşrutiyete ait anayasayı açın bakın birbirine ne kadar benzediğini göreceksiniz. Biz hiçbir siyasi partiyi gözetmeksizin bu bir siyasi parti meselesi değildir diyoruz. Bu ülkenin geleceği yakından ilgilendirmektedir. Tüm vatandaşlarımıza ‘hayır’da ‘hayır vardır’ diyorum. Hayır, verelim, geleceğimizi kurtaralım.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.