DEMOKRASİYİ DARP ETTİNİZ

CHP’li Kahya: “Unutmayın, sadece kadın vekilleri değil, meclis çatısı altında bir kez daha demokrasiyi darp ettiniz” dedi.

DEMOKRASİYİ DARP ETTİNİZ
20 Ocak 2017 Cuma 17:26

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, Anayasa değişikliği teklifinin oylandığı ikinci turda Meclis'te kendini kürsüye kelepçeleyen Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ve CHP'li Şafak Pavey'e saldırdığı iddia edilen AK Partili vekil Gökçen Özdoğan’a tepki gösterdi.  Kahya, açıklamasında şunları kaydetti: “Biz kadınlar, barışı, sevgiyi, hoşgörüyü, adalet duygusunu doğamızdan, yaradılışımızdan alırız. Buradan sesleniyoruz; Anayasa değişiklik paketini destekleyen kadın milletvekilleri, bu uğurda kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş kadın vekil bu şiddete sesini çıkarmayan kadın vekiller, ‘kadınlık bilincinden’ nasıl bu kadar uzak düştünüz? Hele hele kendi çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız? Ne uğruna? Bizler anlamakta zorlanıyoruz.  Çünkü akla ve vicdana vurmak mümkün değil. Sizler ki çağdaşlaşmanın ve yurttaş olmanın en üst kazanımı olan temsil yetkisini Cumhuriyetle elde etmiş, milli egemenliğin en üst çatısı olan mecliste milletvekili olma hakkını elde etmişsiniz. Cumhuriyetle birlikte kul olmaktan çıkıp birey olan kadınlar, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında kadına seçme seçilme hakkı vermesi ile milletvekili olan kadınlar, Atatürk bu hakkı, kadın güçlensin, kadın özgür olsun, toplum güçlensin diye vermiştir. TBMM’ni, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten, kadın vekile söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise doğru sürüklediniz. Unutmayın, sadece kadın vekilleri değil, meclis çatısı altında bir kez daha demokrasiyi darp ettiniz. Sizleri izleyen milyonlarca insanın yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne olan inancını, umudunu zedelediniz. Hangi siyasi partiden olursa olsun, kadınların ortak paydası barış olmalı, sevgi olmalı, hoşgörü olmalıdır."
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.