Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 yılda Eskişehir’e 18 Katrilyon yatırım yaptık

AK Parti Eskişehir 6’ncı Olağan Kongresi için Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikent Kapalı Spor Salonu’nda kongre üyeleri ve partililere seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 yılda Eskişehir’e 18 Katrilyon yatırım yaptık
17 Şubat 2018 Cumartesi 17:37

ESGÜNDEM26.COM/AK Parti Eskişehir İl Teşkilatında kongre heyecanı yaşanıyor. Mevcut İl Başkanı Dündar Ünlü’nün tek liste girdiği kongrede 700 delege oy kullanacak. Kongrenin Divan Başkanlığını Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca seçildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreye katılımı nedeniyle kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Günler öncesinden kapalı spor salonunun çevresi polis tarafından kapatıldı. Kongre sabahı bütün alan boşaltılarak bomba imha ekipleri tarafından arama yapıldı. Spor Salonu’nun dışına konulan güvenlik noktalarında sıkı aramadan sonra partililer alana giriş yaptı.

Afyon İl Kongresi’nin ardından helikopterle Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre salonunu dolduran parti delegelerini ve AK Partililere seslendi.

BU MİLLET SİYASETÇİLERİNİ DARBELERE KURBAN VERMEYECEK

Konuşması öncesinde AK Partililer Erdoğan’ı Aşık Veysel’in ‘Uzun ince bir yoldayım’ türküsüyle karşıladı. Partilileri selamlayan Erdoğan, 70 yıl önce Çifteler’de ilk mitingini yapan Adnan Menderes’i andı. Erdoğan, “Bu millet Menderes’i ve hizmetlerini hiçbir zaman unutmadı, unutmayacak. Darbe günü sevinç naralarıyla sokaklarda nümayiş yapanları da unutmayacak. İnşallah bu millet siyasetçilerini, idarecilerini darbe heveslilerine kurban vermeyecek. Gerekirse canı pahasına meydanı cuntacılara bırakmayacak. Vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasimiz için bedel ödeyen Eskişehirli kahramanlara minnettarlığımı ifade ediyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.” diye konuştu.

ESKİŞEHİR ‘BEN HAZIRIM’ DİYOR

Eskişehir’deki partililerin coşkusunu değerlendiren Erdoğan, “Eskişehir 2019 için adeta ben hazırım diye haykırıyor. Mart 2019’a ve Kasım 2019’a hazır mıyız? Bana sizler gibi yol ve dava arkadaşları lütfettiği için rabbime hamdolsun. Eskişehirli kardeşlerimizle beraber olduğumuz için Elhamdülillah diyoruz. Eskişehir İl Teşkilatımızın tüm mensuplarını, emek vermiş tüm kardeşlerimi kutluyorum. Bu kutlu çatı altında mücadele etmiş ancak bugün aramızda bulunmayan kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

PROJELERİMİZİ KAPI KAPI DOLAŞIP ANLATACAĞIZ

2019’da yapılacak olan seçimlerin önemine değinen Erdoğan şöyle devam etti: “Bugüne kadar 54 il kongremizi icra ettik. Hem kadrolarımızı yeniledik hem de kardeşliğimizi pekiştirdik. Her gittiğim yerde muhteşem bir heyecana ve dayanışmaya şahit oluyorum. AK Parti kadroları güçlü bir şekilde seçime hazırlanıyor. Sandık görevlilerinden milletvekillerimize kadar herkes şunu biliyor. 2019 en kritik seçimlerinden biri olacak. Türkiye 2019’dan alacağı kuvvet ve cesarete 2023’e daha sonra 2053 ve 2071’e yürüyecektir. Siz hazır olduktan sonra bizim aşamayacağımız engel yok. Bu seçimlerde demokrasi tarihimiz boyunca elde ettiğimiz tüm kazanımların oylaması yapılacak. Üzerimizde taşıdığımız bu yükle hazırlıklarımızı yürütmemiz gerekiyor. 2019’a kadar kapı kapı dolaşacak ve projelerimizi Eskişehirli kardeşlerimize anlatacağız. Durmak yok.”

MAKAMLARI RANT KAPISI GÖRENLER BU ÇATININ ALTINDA BARINAMADI

“Koltuk kavgasıyla ömür geçirenler bizim hizmet aşkımızın sırrına varamadılar. Biz siyaseti istiklal ve istikbal mücadelesi olarak görüyoruz. Bu hareket hiçbir zaman makam sevdasına prim veren hareket olmadı. Biz koltuğa yapışanlardan olmadık. Bizim nazarımızda tüm makamlar geçicidir, fanidir, milletin emanetidir. Makam hırsı olanlar, makamlara hizmet aracı olarak değil de rant kapısı olanlar bu kutlu çatının altına barınamadılar. Gençleşerek, yenilerek yolumuza devam ediyoruz. Ak Parti geleneğin partisi olduğu kadar geleceğin de partisidir. Ülkemizin en genç en köklü hareketidir. Gece gündüz demeden, şehit kanlarıyla sulanan bu vatana hizmet etme aşkıyla yürüyoruz. Kırmadan, dökmeden, 81 milyonun her bir ferdini bağrımıza basmaya devam edeceğiz.”

18 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Erdoğan, son 15 yılda Eskişehir’e yapılan yatırımın 18 katrilyon  olduğunu sağlık alanında, spor alanında, şehircilik alanında, ulaşım alanında her türlü hizmetin Eskişehirlilere verildiğini söyledi Erdoğan, “Bugüne kadar Ankara – Eskişehir – İstanbul arasında 23 milyon yolcu seyahat etti. Eskişehir Hızlı Trenlerin kesişme noktası oldu. Ülkemizin her köşesine bağlanacak. Mevcut demiryollarımızı da modernize ediyoruz. Kültür ve turizm noktasında bambaşka bir noktaya taşıdık. Türk Dünyası’na başkentlik yapan şehir Ortadoğu ve Balkanlardan ziyaretçiler geliyor. Yeni projelerimizde bunu daha da geliştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

BİZE SALDIRANLARA OSMANLI TOKADINI ATARIZ

“Ülkemiz gerek içerde gerekse dışarıda amansız bir mücadele veriyor. Hiç merak etmeyin. Bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece Allah’ın huzurunda eğiliriz. Ya alacağız ya öleceğiz. Ya bu oyunu bozacağız ya da bir asır daha ayağımızda prangalarla yaşayacağız. Bugüne kadar 1595 terörist etkisiz hale getirildi. Mehmedimiz ‘Düğüne gidiyoruz’ diyor. Birileri Afrin’e gitmeyi lüks görebilir, ‘Gitmeyin’ diyebilir. Birileri halen oralarda barış rüzgarları estireceğini zannedebilir. Bize saldıranlara karşı biz Osmanlı tokadını atarız. O bize saldıracak, Kilis’te, Hatay’da 100’e yakın kardeşimiz şehit olacak. Yok öyle şey. Biz Osmanlı’nın tokadını atarız. 3,5 milyon Suriyeli kardeşimizi kendi evine döndüreceğiz. Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak Afrin’de de aynısını yapacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.