Çocuk istismarında son 14 yılda 10 kattan fazla artış oldu

TBMM Genel Kurulu’nda “ Çocuk İstismarını Engellemeye” dönük araştırma önergesinin görüşmeleri sırasında İYİ Parti Grubu adına söz alan Dr. Arslan Kabukcuoğlu, çocuk istismarında Son 14 yılda 10 kattan fazla artış olduğuna dikkat çekerek, hükümetin çocukları korumaktaki başarısızlığını eleştirdi.

Çocuk istismarında son 14 yılda 10 kattan fazla artış oldu
21 Şubat 2020 Cuma 12:38

Eğitim ve kişisel hakların gelişmediği toplumlarda istismarın hem gizli kapaklı kaldığını hem de bunların açığa çıkarılmasının engellendiğini söyleyen Kabukcuoğlu; “ Anayasamıza göre devlet her türlü çocuk istismarı ve şiddete karşı koruyucu tedbir almakla sorumlu iken iktidar üstüne düşen bu sorumluluğu yerine getirmemiştir. TUİK verilerine göre 2017’de 18 bin 623 çocuk ne yazık ki cinsel istismara maruz kalmış, Cinsel şiddete maruz kalan ergen kızlarımızın ise yalnızca %1 i profesyonel yardım alabilmiştir. Tüm bunlar göstermektedir ki çocuklarımız bu vahim tabloyla karşı karşıya bırakılmaktadır.” dedi.

            Genel Kurul Konuşmasında istismarın önüne geçmek için kararlı bir duruş gerektiğini söyleyen Kabukcuoğlu, çocukların cinsel istismarına ilişkin yasal mevzuatın daha ayrıntılı bir şekilde düzenlenmesi kadar, devletin  henüz suç işlenmeden, suça maruz kalmadan, önleyici olarak bu çocukların yaşamına müdahalede etkin ve aktif bir rol almasının da önemli olduğunun altını çizdi.

            Genel Kurul’da oylamaya sunulan önerge, AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.