CHP’nin gündeminde İstanbul seçimleri ve termik santral vardı:

Haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar, İstanbul seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede 23 Haziran’da İstanbulluların yeniden İmamoğlu’na mazbatasını teslim edeceğini belirtirken, Alpu ile yaptığı açıklamada ise termik santralin bir hata olduğunu belirterek, hükümeti bu hatadan dönmeye davet etti.

CHP’nin gündeminde İstanbul seçimleri ve termik santral vardı:
26 Mayıs 2019 Pazar 13:39

Bir hak mahrumiyeti yaşandığını belirten Adar, “Tüm sağduyu sahibi seçmenler İmamoğlu’na yeniden mazbatasını teslim edeceklerdir. 17 günlük başkanlık döneminde sayın İmamoğlu’nun neler yaptığını bakalım. 17 günlük sürede su kullanım ücreti düştü. Ulaşım hizmetleri düşürüldü. İnsanlar, İmamoğlu’nun ne yapacağı konusundaki tavrını gördü. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde israfı yok ederek İstanbulluların hizmetine koşmaya aday olduğunu gösterdi. İstanbul’da öyle bir ittifak oluştu ki bu İstanbul ittifakında insanlar topyekûn bir hale gelmiş durumdalar. İnsanlar, Sayın İmamoğlu’nun hakkını teslim etmek için birleşmiş durumdalar” dedi.

İstanbul seçimlerinin Nisan referandumunun referandumu olduğunu belirten Adar, “23 haziran da yapılacak seçimin önemi şuarada; Türkiye Cumhuriyeti 2017 Nisan ayında yapılan referandumu sonrasında Türkiye’de bir rejim değişikliği gerçekleşti. Sayın cumhurbaşkanın devlet başkanı olduğu bir yönetim sistemine büründü. Ama bu yönetim sistemi ile ülkenin yönetilmesinin son derece güç olduğu açıkça ortada. Dolayısıyla 23 haziranda yapılacak olan mahalli seçimler içine girdiğimiz yeni sistemin referandumu pozisyonunda olacak. İstanbul bu derece önemli. Çünkü İstanbul’da 16 milyon kişinin hakkının gaspı söz konusu. İstanbul’da 16 milyon insanın hakkı gasp edildi. Oy kullananların hiç bir kusuru yokken izafi kavramlarla seçim iptal ediliyor. Dolayısıyla ümit ediyorum ki, ülkenin geleceği açısından son derece önem taşıyan bu seçimlerin ülkemiz için olumlu bir tablo ortaya çıkarır” diye konuştu.

Bu hatadan dönülmelidir

İstanbul seçimi ardından Alpu’da yapılması planlanan termik santral ile ilgili konuşan Adar, “Eskişehir’de termik santral yaklaşık 1 yıl önce gündeme getirildi. 1 yıldır çok yoğun bir şekilde gündemde. 31 Mart seçimi öncesi sayın cumhurbaşkanı buranın tarım sit alanı olduğunu bir kere tekrarladı. AKP milletvekilleri burada termik santral yapılmayacağını söylediler. Ama üzülerek görmekteyiz ki, sondaj çalışmaları başladı. Böyle bir santralin Eskişehir’de kurulması sadece kurulduğu mevkiyi değil, Eskişehir’i de ciddi anlamda etkileyecek. Tarım yapılamaz hale geleceği gibi hava kirliliğini de arttırarak sağlık sorunlarını ortaya çıkaracağı aşikardır. Bu konuda esas çalışmayı bayramdan sonraki dönemde tüm siyasi partilerin katkısını sağlayacak şekilde devam ettirmek istiyoruz. Eskişehir’in bu beladan kurtulacağını düşünüyorum. Lüle taşımız coğrafi ürün belgesini alan bir madenimizdir. Bu termik santral bizi bu haktan da mahrum edecek.  Maden mühendislerinin izlere verdiği bilgiye göre buradaki kömürün yakıt kalitesi son derece düşük. Bu işte araştırmanın yeterince yapılmadığını düşünüyor ve yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.