CHP’LİLER ALPU’YU ZİYARET ETTİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, milletvekili adayı Sibel Yeşildal, İlçe Başkanı Özgür Sarı ile il ve ilçe örgütü Alpu’da esnafları ziyaret etti, yurttaşları dinledi.

CHP’LİLER ALPU’YU ZİYARET ETTİ
03 Haziran 2018 Pazar 15:53

Çakırözer, çiftçinin alın terinin karşılığını alamadığını belirterek, 24 Haziran’dan sonra parlamentoda çoğunluğu sağlayacaklarını ve ilk yapacakları işlerden birinin çiftçinin faiz borçlarını silmek olacağını söyledi.AKP iktidarında 16 yılda tarımın bitirilme noktasına getirildiğine dikkat çeken CHP heyeti, “Çiftçiyi borçlandırdılar, üretimden uzaklaştırdılar. Yurtdışından canlı hayvan, saman ithal eder olduk. Türkiye, çiftçimiz bunu hak etmiyor. CHP iktidarında tarımı yeniden canlandıracak, çiftçimize mazotu 3 TL’den vereceğiz” dedi. 24 Haziran öncesinde çalışmalarını hızla sürdüren CHP heyeti önceki gün Alpu’da esnafları ziyaret ederek, kahvehanelerde çiftçi ve yurttaşları dinledi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, milletvekili adayı Sibel Yeşildal,  Alpu İlçe Başkanı Özgür Sarı ile il ve ilçe örgütleri gerçekleştirdiği ziyaretlerde partisinin seçim vaatlerini yurttaşlarla paylaştı, hem partileri hem de Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce için destek istedi.

ÇİFTÇİMİZE MAZOTU 3 TL’YE VERECEĞİZ

Ziyaretleri sırasında konuşan CHP’li Çakırözer, “Ülkede herkes borç içinde. Çiftçi borçlu, esnaf borçlu. Tarım bitme noktasına getirildi. Çitçi ekemiyor, ekse de kazanamıyor. AKP iktidarında yurtdışından saman, canlı hayvan ithal eder olduk. Türkiye bunu hak etmiyor. CHP iktidarında Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağı indirmeye devam edeceğiz. Çiftçimize mazotu 3 TL’den vereceğiz” dedi.

İTHAL ET AYIBINA SON!

24 Haziran’da iktidar olduklarında tarımın yanında hayvancılığı da yeniden canlandıracaklarını dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt ise, “Türkiye’yi ithal et ayıbından kurtaracağız. Kırsalda hayvan varlığını artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaygınlaşmasını sağlayacak, kooperatifleşmeyi desteklerle özendireceğiz. Tarımsal alanda en az 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı sağlayacağız. Tarım ve hayvancılıkta kendine yetebilen, artan ürünleri ihraç etmek için üreten bir Türkiye inşa edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.