CHP’Lİ USLUER’DEN ÜNİVERSİTELERİN “BÖLÜNMESİ”NE TEPKİ

CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Meclis Genel Kurulunda görüşülen üniversitelerin bölünmesine yönelik yasa tasarısının geneli üzerine konuştu.

CHP’Lİ USLUER’DEN ÜNİVERSİTELERİN “BÖLÜNMESİ”NE TEPKİ
03 Mayıs 2018 Perşembe 13:24

Türkiye’nin baskın seçime kilitlendiği bir ortamda böyle bir düzenlemenin Genel Kurul gündemine alınmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Usluer, tasarı ile ilgili şunları söyledi:

“81 ilde üniversite açtık diye övünüyorsunuz. Öğretim üyelerinin taşeron sistemine bağlandığı, yardımcı doçenti, doçenti, profesörü taşımalı sistemle çalışan, yani öğretim üyesi olmayan ama kapısında üniversite tabelası olan binalar üniversite değildir. Siz istiyorsunuz ki işsizler ordusu yetişsin ve siz o orduyu kendinize bağımlı kılın, yalvartın, kendinize köle edin! Siz bunu yapıyorsunuz. Şimdiye kadar kurdukları üniversitelerden nasıl bir başarı öyküsü çıkardınız çıkın anlatın! Boğaziçi Üniversitesine taktınız kafayı, Orta Doğu teknik Üniversitesine taktınız kafayı. Hocalarına öğrencilerine zulüm ettiniz. Şimdi de kalabalıklığı öne sürüp bu ülkenin köklü üniversitelerini bölmeye yelteniyorsunuz. Parçala ve yönet. Ne güzel fikriniz varmış. Sizin bölüp, parçalayıp yönetmek istediğiniz o üniversiteler sadece üniversite değildir. O üniversiteler tarihimizdir, geleneğimizdir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.