CHP’Lİ ÖZEL: ESKİŞEHİR BİZE GURUR, ERDOĞAN’A DERT OLSUN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında partililere seslendi.

CHP’Lİ ÖZEL: ESKİŞEHİR BİZE GURUR, ERDOĞAN’A DERT OLSUN
03 Şubat 2019 Pazar 18:36

Takımın kaptanı Büyükerşen

“Dünyanın en güzel kentinde yaşayan haramdan ve yalandan korkan Eskişehirliler hepinize merhaba” diyerek sözlerine başlayan Özel, “Bugün sizlerle birlikte belki de siyasi hayatımın en onur verici görevlerinden bir tanesini yerine getirmek için aranızdayım. Bir efsaneyi, bozkırın ortasında bir vaha yaratan, Türkiye’de tüm ölçütlerde en önde kenti. Şimdide en yaşanılabilir şehirler arasında dünya yarışında finale kalan sevgili bir kentin takım kaptanı Büyükerşen ve arkadaşlarını yeniden aday göstermenin büyük onuru ve gurur ile karşınızdayım. Onlarla onur ve gurur duyarak sizlere yeniden takdim etmenin gururunu yaşıyoruz. Toplam 15 belediye başkanlığına talibiz şuan 5’i elimizde” dedi. 

Emanetimizdirler, sahip çıkınız

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğun kendilerinde olmamasında dolayı yaşanan sıkıntıları anlatan Özel, “Büyük güçlükler yaşıyoruz. Çünkü belediye meclisinde çoğunluk diğer partide. Eskişehir’de, Yılmaz Büyükerşen gibi birinin elini kolunu bağlamak, bu efsanenin hizmetlerini durdurmak için ellerinden geleni yaptılar. Sizlere onları takdim ediyoruz. Emanetimizdirler, sahip çıkınız. Eskişehir’e bizim hizmet götüremediğimiz diğer 10 ilçede getireceğimiz meclis üyeleri ile Yılmaz Büyükerşen’in önündeki engelleri kaldırıp Eskişehir’e dünya rekoru kırdırtmaya talipler” diye konuştu. 

Karşımızdakiler düşmanlık üretmenin peşinde

Özel, “31 Mart’a herkes farklı anlamlar yüklüyor. 31 Mart’ta belediyelerde neler yapacağız ve önümüzdeki günlerde Türkiye sorunlarının çözülmesi için 31 Mart nasıl bir fırsattır onu düşünüyoruz. Karşımızdakiler ise düşmanlık üretmenin peşinde. Önce bir ayrılık alanı buluyorlar. Sonra o ayrılığı belirginleştirip kutuplaştırıyorlar. Kendisinden olmayanı şeytanlaştırıyorlar. Bizleri şeytanlaştıranlara karşı, kucaklaştırarak bu oyunu bozmaya kararlıyız. Tayip Erdoğan istiyor ki, hakaretleri ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek gündemden uzaklaşmasını istiyor. Enflasyonun karşısında ezilen emeklilerin sorunlarını, çiftçilerin sorunlarını, toplu sözleşme hakkı elinden alınmış işçilerin sorunlarını, genç işsizlik sorunlarını… Yoksulluğu yok etmek yerine, yönetmeyi tercih edip, kömüre, makarnaya, muhtaç edip, 16 yılda yoksulluğu azaltmak bir yana arttırdıkları ülke sorunlarını konuşturmak istemiyorlar. Biz doğruları söylemeye ve 31 Mart’ta , hedefe doğru yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP’den terörist çıkmaz 

Ülkenin gidişatından pek çok kesimin rahatsız olduğunu belirten Özel, 31 Mart’ta halkın AKP ve MHP ittifakına sarı kart göstereceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin adını terör örgütleri ile anmasını eleştirdi. Özel, “İttifak ortağı ya bunlar Türk milliyetçiliği dahil bütün milliyetçiliği ayaklar altına alıyordu birisi… Ona karşı Kıbrıs’ın Beş Parmak Dağları’na milliyetçiliği kazıyan Karaoğlan Ecevit’in partisinden terörist çıkmaz deyin” diye konuştu.

Ne kadar gurur duysanız azdır

Yaşlanılabilir kentler arasında Eskişehir’in her zaman zirvede olduğunu hatırlatan Özel,  “Birleşmiş Milletler en yaşanılabilir belediyeleri saptamış. Türkiye’nin en yaşanılabilir 10 belediyesinin 10’nu da CHP’li. İlk 20’nin içinde Tepebaşı ve Odunpazarı var. Ne kadar gurur duyarsanız azdır. İnsanların kaçıp gitmek istedikleri yerleri hep AK Parti yönetiyor. Türkiye AKP’nin yönettiği ilçeleri değil CHP’nin yönettiği ilçeleri konuşuyorsa, CHP belediyeciliğini ilçenize taşımalısınız işte 10 aday da takım kaptanının arkasında sıralanmışlar” dedi.

Kazım Kurt’la övünüyoruz

Millet İttifakına imza atan Kılıçdaroğlu ve Akşenir’i salona alkışlatan Özel, çok istedikleri halde bazı yerlerde ittifak yapılamadığını belirterek, “Ancak tepede ittifak yoksa, tabanda ittifak vardır. Kazım Kurt Odunpazarlılara emanetimizdir. Kazım Kurt’u övmek değil onunla aynı partide olmaktan bizlere övünmek düşüyor. Kimse olmayacak duaya amin demesin. Ne Odunpazarı’nın Kazım Kurt’u kaybetme, ne de Eskişehir’in AKP’ye tahammül etme lüksü yoktur” ifadelerini kullandı.

Bize gurur,  Erdoğan’a dert olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı manifestoyu eleştiren Özel, “Tayyip Erdoğan manifestosunu açıkladı. Dinleyen 25 yıldır İstanbul’u, Ankara’yı İsmet Paşa yönetiyor, Tayyip Erdoğan kurtarmaya geliyor sanır. Tayyip Erdoğan, 1994 seçimlerinde İstanbul’un başına tünediğinde, İstanbul’da beş tane gökdelen vardı. Dün çıkmış diyor ki; ‘yatay şehircilik yapacağım.’ Bugün İstanbul 122 gökdelen var. Bunların huyu bu. Bütün kötülükleri devlet yapar, bütün iyilikleri AK Parti. Bugün çıkmış yatay mimari övüyor. Bir gerçek var onu çıldırtan bir şehirdeyiz şuanda. Bunlar hafta sonları Eskişehir’i gezmeye geliyorlar. Burada tertemiz, Türkiye’ye örnek bir şehir yönetiyoruz bu da bize gurur Tayyip Erdoğan’a dert olsun” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.