CHP’li Çakırözer’den Eskişehir Barosu’na destek ziyareti

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hükümetin Türkiye Barolar Birliği’nin de aralarında olduğu meslek örgütlerini hedef alan yaklaşımlarına karşı TBB ile dayanışma göstermek için Eskişehir Barosu’nu ziyaret etti.

CHP’li Çakırözer’den Eskişehir Barosu’na destek ziyareti
18 Şubat 2018 Pazar 15:16

Hükümetin Türkiye Barolar Birliği’ndin isminden Türkiye kelimesinin kaldırılması yönündeki açıklamalarına tepki gösteren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Barosu’na dayanışma ve destek ziyareti yaptı. Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin’i ziyaret eden Çakırözer, “Türkiye Barolar Birliği her zaman ülkemizde hukuk devletinin, demokrasinin hakim olmasını her şeyin üzerinde tutan bir meslek örgütüdür. Bu örgütle uğraşmak kimseye yarar getirmez. Türkiye’yi tek sesli bir toplum haline getirmek isteyenlere, tek adam yönetimi isteyenlere karşı barolarımızla birlikte mücadele vereceğiz” dedi.

Çakırözer, hükümetin TBB’nin de aralarında olduğu meslek örgütlerini hedef alan yaklaşımlarına karşı TBB ile dayanışma göstermek için Eskişehir Barosu’nu ziyaret etti. Baro Başkanı Rıza Öztekin ile bir araya gelen Çakırözer, Türkiye Barolar Birliği’nin isminden ‘Türkiye’ kelimesine kaldırılmasına karşı olduklarını ifade etti.

AMAÇLARI TEK SESLİ TOPLUM

Türkiye’nin güçlü bir demokrasi ve sağlam bir hukuk devleti olması yolunda baroların önemine değinen Çakırözer, “Bugün demokratik kitle örgütlerine, meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına yönelik sistematik saldırıların temelinde iktidarın bütün yetkileri tek elde toplamak, tek sesli toplum yaratmak ve bu arayışa karşı çıkanları, muhalefet edenleri de cezalandırmak isteyen anlayışı yatmakta. Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde ‘Türkiye’ ve ‘Türk’ kelimeleri üzerinden ayrıştırıcı bir dil kullanmanın hiç kimseye faydası yok” dedi.

TBB’NİN ÖNEMİNİ HERKES BİLMELİ

Türkiye Barolar Birliği’nin önemine de değinen Çakırözer, “TBB her zaman Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin sağlamlaştırılması, temel hak ve özgürlüklerin, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının gerçek anlamda sağlanması konularını kendisine öncelik bilmiştir. Nerede bir toplumsal sıkıntı, bir sorun varsa Türkiye Barolar Birliği’nin her zaman orada olduğunu biliyoruz. Gerek illerdeki barolarımız, gerekse TBB anayasal güvence altındaki kurumlarımızdır. Bunun yok sayılıp onların hilafına düzenleme yapılması asla kabul edilemez. Bizler bu süreçte Türkiye Barolar Birliğimizin destekçisiyiz ve her zaman yanındayız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.