CHP’den AK Parti’ye sert tepki: Engellemekle elinize ne geçti?

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili meclis üyelerin oylarıyla ret edilen ve Odunpazarı Belediyesi tarafından yargıya taşınan ‘güneş enerjisi santrali’ projesinde belediyenin mahkemeyi kazandığını anımsatarak, AK Partililerin tavrını eleştirdi.

CHP’den AK Parti’ye sert tepki: Engellemekle elinize ne geçti?
09 Kasım 2018 Cuma 14:21

Odunpazarı Belediyesi’nin Türkmentokat 50 dönüm üzerine kuracağı güneş enerjisi santralinin eğer 2016 yılında tamamlanmış olsaydı belediyeye 1 milyon 400 bin lira civarında kar ettireceğini savunan Çınar şunları kaydetti: “2016 yılında güneş enerjisi çalışmalarına başlayıp, gerekli işlem ve izinleri tamamlayan fakat Büyükşehir Belediye Meclisi’nin alacağı kararla, santralin 1/5000’lik planlarla işlenmesinin kaldığında, AK Partili meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu mecliste bu projenin 7 ay komisyonda bekletildiği, Mayıs ayında gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından resen gündeme alınan projenin, AK Partili meclis üyeleri tarafından keyfi bir biçimde ret edildiği gerçektir” dedi.

Çınar, projenin 2016 yılında tamamlanması halinde belediyenin milyarlarca lira kar edeceği bilinen bir gerçekken, AK Partililerin bu projeyi neden engellendikleri ve 2 yıl geciktirmeyle ellerine ne geçtiğini merak ettiklerini kaydetti.

Çınar ayrıca, Odunpazarı Belediyesi’ni halkın yararına olan temiz enerji projesinin hayata geçmesi için verdikleri hukuk mücadelesi dolayısıyla tebrik etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.