CHP’den 1 Eylül mesajı: Türkiye mezhepçi dış politikasından derhal vazgeçmeli

CHP, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dış politikada mezhepçi bir politika yürüttüğünü savunarak, bu politikadan derhal vazgeçilmesini istedi.

CHP’den 1 Eylül mesajı: Türkiye mezhepçi dış politikasından derhal  vazgeçmeli
31 Ağustos 2018 Cuma 15:22

CHP İl Başkanı Rabia Akman, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,  bugün yerkürenin farklı yerlerinde süren savaşlar sonucu insanların hayatlarını kaybettiğini, zorunlu göçe zorlanarak mülteci olarak hayatlarını sürdürmeye çalıştığını ifade etti. 

Dünyaya barış getirmek için çalışması gereken ülkelerin barışı getirmek yerine savaşı destekler nitelikte söylem ve girişimlerde bulunduğunu savunan Akman, “Yemen'de, İsrail'de, Suriye'de, Afrika'da, Amerika'da, Asya'da dünyanın her yerinde insanlığın barışa ihtiyacı bulunmaktadır. Uluslararası örgütler bu anlamda daha etkin ve tarafsız girişimler gerçekleştirmelidir” dedi.

Türkiye’nin dostu kalmayan ülke konumundan ve kötü yönetilen, mezhepçi dış politikasından derhal vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Akman, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir’ sözlerini hatırlatarak, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözünün değerini bugün bir kez daha anladıklarını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.